Seksi
Nimimerkki: 8
Ikä: 9-12v

Mitä tehdä, kun luokkalaiseni pyysi harrastamaan seksiä?

Onko normaalia että meidänluokan tytöt haluavat panna minua? Yksi pyysi eilen panemaan mitä tehdä.

Hei, kiitos viestistäsi!

On normaalia, että seksi alkaa kiinnostaa jo sinun ikäisiäsi nuoria.

Ennen seksin harrastamista toisen henkilön kanssa on kuitenkin tärkeää, että siihen osallistuvien osapuolten keho ja mieli ovat riittävän kehittyneitä ja valmiita seksiin. Kerrot iäksesi 9-12 vuotta. Yleensä tämän ikäiset eivät ole valmiita vielä mielen eikä kehon osalta kokeilemaan esimerkiksi yhdyntäseksiä toisen ihmisen kanssa. Silti seksistä kiinnostuminen ja seksuaalinen kiihottuminen toisen seurassa, tai seksuaalisen nautinnon kokeminen esimerkiksi itsetyydyttäen, voi olla joillekin ok. Mihinkään ei ole kuitenkaan kiire.

Seksiin toisen henkilön kanssa ei pidä suostua, jos ei ole siihen halukas eikä valmis, vaikka ajatus siitä kiinnostaisi tai kiihottaisikin. Seksissä on aina varmistettava molempien suostumus ennen kuin sitä tehdään. Seksi on myös hyvin henkilökohtainen asia, joka kannattaa jakaa itselle tärkeän ja luotettavan ihmisen kanssa. Kannattaa siis kuunnella ja tunnustella kaikessa rauhassa omia fiiliksiä asian suhteen. Voit halutessasi lukea Fressiksen tietopankista lisää seksistä Mitä seksi on? – Fressis ja selata muiden nuorten kysymyksiä ja vastauksia niihin samasta aiheesta.

Jos tällaiset pyynnöt toistuvat, muista että voit pyytää tyttöjä lopettamaan ja kertoa että heidät toimintansa on häiritsevää. Jos he eivät pyynnöstä huolimatta lopeta, voit kertoa asiasta luotettavalle aikuiselle, kuten esimerkiksi opettajalle.

Oliko vastauksesta hyötyä?