Seksi
Nimimerkki: Bruno.furry
Ikä: 13-15v

Mitä tehdä, kun itsetyydytys on alkanut kyllästyttää ja haluaisi harrastaa seksiä?

Minua saattaa öisin alkaa kiihottamaan jolloin haluaisin seksiä mutta minulla ei ole kumppania yms kenen kanssa harrastaa ja illat usein venyy pitkiksi,haluaisin myös muutenkin harrastaa seksiä olen jo reilu 1,5vuotta tyydyttänyt eikä se enää tunnu miltään:(

Moi ja kiitos viestistäsi!

Kerrot, että sinua alkaa välillä öisin kiihottaa ja tehdä mieli seksiä. On hyvin tavallista, että murrosiässä alkaa tuntea seksuaalista kiihottumista, seksuaaliset halut heräävät ja seksiin liittyvät asiat alkavat kiinnostaa. Itsetyydytys onkin hyvä tapa tutustua omaan kehoon, mieltä kiihottaviin fantasioihin ja omiin nautinnon saamisen tapoihin. Mainitsit kuitenkin, että itsetyydytys ei tunnu enää miltään. Sitä ei tietenkään ole pakko tehdä ja itsetyydytyksestä voi myös pitää taukoa, jos se ei tuo sinulle haluttuja tuntemuksia tai sinun ei muuten vain tee mieli itsetyydyttää. Jossain kohtaa sinulle voi taas palata halu erilaisten mielihyvää tuottavien asioiden kokeiluun itsesi kanssa.

Itsetyydytys on vain itseä varten, ja yleensä se tuntuu sekä henkisesti että fyysisesti ainakin osittain erilaiselta kuin seksi toisen kanssa. Kerrotkin että haluaisit seksiä toisen henkilön kanssa. Voikin olla hyvä pohtia, mitä seksi toisen kanssa juuri sinulle tarkoittaa ja mitä toivot seksiltä. Yleensä seksillä viitataan seksuaaliseen kiihottumiseen ja nautintoa tuottavaan toimintaan yksin tai yhdessä muiden kanssa. Se voi olla siis paljon muutakin kuin yhdyntää. Aina ei tarvita edes kosketusta, vaan myös esimerkiksi tietynlaiset puheet voivat olla kiihottavia.

On myös hyvä pohtia sitä, koetko olevasi valmis seksiin toisen kanssa. Jotta seksistä voi nauttia, on hyvä ennen sitä pohtia, millaisista asioista pidät, mikä tuo sinulle nautintoa, mitä toivot hyvältä seksiltä ja missä menevät sinun rajasi. Lisäksi näistä asioista tulee osata kommunikoida avoimesti mahdolliselle seksikumppanille, jotta seksi voisi olla teille molemmille mahdollisimman nautinnollista ja turvallisen tuntuista.

Hyvä ja turvallinen seksikumppani kunnioittaa toisen rajoja, ja seksi perustuu aina molemminpuoliseen suostumukseen. Tämä tarkoittaa, että kaikki seksuaaliset teot tapahtuvat yhteisymmärryksessä, eli niihin on saatu lupa. Toisin sanoen ennen seksiä ja sen aikana on tärkeää osata sanallistaa toiselle, mistä pidät ja et pidä sekä mitä asioita haluat ja olet valmis tekemään ja mitä puolestaan et halua tehdä. Olennainen osa turvallista ja nautinnollista seksiä on myös neuvotella ja sopia siitä, mitä ehkäisymenetelmää haluatte käyttää seksitautien ja raskauden ehkäisemiseksi.

Kerroit, ettei sinulla ainakaan vielä ole kumppania, jonka kanssa harrastaa seksiä. Kun jossain vaiheessa tapaat ihmisen, jonka kanssa olisit kiinnostunut kokeilemaan seksiä ja tunne on molemminpuolinen, kannattaa vielä pohtia, onko hän sellainen ihminen, johon aidosti luotat ja jonka kanssa sinun on hyvä olla. Kunnioittaako hän rajojasi ja ottaa huomioon mieltymyksesi? Olipa kyse satunnaisesta tai pidempiaikaisesta seksikumppanista, ensiarvoisen tärkeää on, että teillä on turvallinen olo toistenne seurassa ja teidän välinen kommunikaatio toimii. Kannattaa myös pohtia sitä, millaista seuraa toivot löytäväsi ja mitä toivot (seksi)kumppaniltasi. Kun tiedät mitä etsit suhteelta ja seksiltä, on helpompi suunnata energiaa sinua kiinnostaviin ihmisiin.

Iloista ja aurinkoista kevättä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?