Seksi
Nimimerkki: Poika13

Mitä tehdä, jos tyttöystävä on raskaana eikä halua pitää lasta eikä uskalleta kertoa vanhemmille?

Hei! Harrastin tyttöystäväni kanssa seksiä kondomin kanssa, mutta kävi ilmi että hän on raskaana eikä halua lasta pitää. Vanhemmille ei uskalleta kertoa. Mitä pitäisi tehdä, onko abortti mahdollinen tehdä ilman vanhempia.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Mikäli tyttöystäväsi haluaa keskeyttää raskauden, tulisi hänen ottaa mahdollisimman pian yhteyttä omaan terveysasemaan ja varata aika lääkärille. Abortti eli raskaudenkeskeytys tulisi tehdä ennen 12 raskausviikkoa, joten lääkäriin kannattaa hakeutua pikimmiten. Lääkäri keskustelee kanssanne tilanteesta ja tekee lähetteen sairaalaan, jossa raskaudenkeskeytysprosessi etenee. Samalla on myös tärkeää keskustella jatkoehkäisystä.

Hienoa, että Sinä olet tyttöystäväsi tukena! On äärimmäisen tärkeää, ettei hän jää yksin tässä tilanteessa. Raskauden keskeytyksen voi tehdä kertomatta vanhemmille, mutta usein on hyvä keskustella tilanteesta myös vanhemman tai jonkun muun turvallisen aikuisen kanssa. Yllättävä raskaus on usein pelottava tilanne ja sen vuoksi olisi hyvä, että joku aikuinen voisi olla teidän tukena ja turvana.

Halutessasi voit tyttöystäväsi kanssa lukea lisää raskauden keskeytyksestä Väestöliiton sivuilta.

Oliko vastauksesta hyötyä?