Seksi
Nimimerkki: P
Ikä: 13-15v

Mitä on edging ja voiko nuoretkin tehdä sitä?

Mitä tarkalleen on ”edging”, joka on mulla tullu ainakin tiktokissa vastaan jostain syystä. Liittyy jotenkin itsetyydytykseen? Voiko nuoretkin tehdä sitä?

Hei, kiitos kysymyksestä!

Edgingillä tarkoitetaan ikään kuin orgasmin ja laukeamisen kontrollointia. Juuri ennen kuin on saavuttamassa orgasmin huipun, tyydyttäminen lopetetaan tai hidastetaan. Edgingiä voi tehdä itsetyydytyksen aikana tai kumppanin kanssa molempien niin halutessa. Tätä voi jatkaa niin pitkään kuin hyvältä tuntuu, se ei ole millään tavalla haitallista. Myös nuoret voivat tehdä näin.

Jotkut saattavat kokea voimakkaamman orgasmin tunteen, koska orgasmin kokemusta ”joutuu” odottamaan ja positiivinen paineen tunne lisääntyy. Joillakin kiihottumisen huippukokemusta on vaikea saavuttaa ja jos tyydyttämisen lopettaa liian aikaisin, orgasmia voi olla vaikea tavoittaa uudelleen. Jos esimerkiksi käsi- tai suuseksissä koskettaa liian pitkään, voivat genitaalialueet myös turtua tai kosketus alkaa tuntua epämiellyttävältä nautinnon sijaan. Nämä ovat kuitenkin hyvin yksilöllisiä kokemuksia, joten vain kokeilemalla selviää toimiiko edging omalla kohdalla vai ei. On tärkeä huomioida myös se, että seksin ei tarvitse tähdätä orgasmiin, vaan se voi olla nautinnollista myös itsessään.

Voit lukea lisää orgasmista Hyvä kysymys -palvelun artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?