Yleinen
Nimimerkki: Jännittynyt

Mitä koulun 8. luokan terveystarkastuksessa tehdään?

Tehdäänkö 8.luokan terveystarkastuksessa lusikkatesti?

Moikka!

Kiitos hyvästä kysymyksestä!

Kahdeksannella luokalla tehtävästä laajasta terveystarkastuksesta kuulee varmasti monenlaisia huhupuheita ja ”pelotteluita” siitä, mitä siellä tapahtuu. Laajan terveystarkastuksen tarkoituksena on arvioida sitä, onko nuorella jotain terveydellisiä rajoitteita tai erityistarpeita ammatinvalinnan ja jatko-opiskelujen suhteen.

Hyvä kysymys -sivun artikkelista voit lukea tarkempaa tietoa siitä, mitä terveystarkastuksessa tapahtuu. Tarkastuksessa ei tehdä mitään sellaista, mitä nuori ei halua tehtävän. Kaikkeen käynnillä tapahtuvaan tulee siis olla nuoren suostumus. Nuoren fyysistä kehitystä voidaan arvioida esimerkiksi piirretyn kuvasarjan avulla, josta nuori valitsee sellaisen kuvan, joka kuvaa parhaiten hänen kehitysvaihettaan. Vaatteita ei siis tarvitse riisua ollenkaan.

Jos nuorella on erityisiä huolia sukuelinten ulkonäköön tai toimintaan liittyen, voidaan asiaa hänen omasta tahdostaan tutkia lisää. Siinä tapauksessa tutkimisen suorittaa koululääkäri ja tutkiminen tehdään muilla tavoin, kuin lusikkatestillä.

Kivaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?