Seksi
Nimimerkki: Sinistin--

Mitä jos parisuhteessa seksuaaliset halut eivät kohtaa?

Olen ollut nyt miesystäväni kanssa melkein vuoden. Alussa meillä oli päivittäin seksiä ja leikiteltiin paljon. Kuitenkin melko nopeasti se vaihe loppui. Isäntää ei seksi kovin paljoa kiinnosta ja on sanonut suoraan että hän on vain tämän tyylinen. Olemme keskustelleet asiasta usein ja kumpikaan ei halua eroa. Tämän hetkinenkään tilanne ei toimi kuitenkaan. Minä haluaisin seksiä päivittäin ainakin kerran taas kun mies kerran kahdes viikossa tyyliin. Joka kerta kun haluaisin niin lähestyminen tuntuu vaikealta ja mies ei yleensä anna edes kunnolla lähestyä. Olen yrittänyt asiasta puhua mutta joka kerta mies ei ota minua vakavasti. Miten voin asian kanssa tehdä?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuvailemasi tilanne vaikuttaa seksuaalisten halujen eriparisuudelta, joka on parisuhteessa normaalia. Kahden ihmiset halut kohtaavat harvoin täysin. On hyvin tyypillistä, että suhteen alussa kumppanit ovat seksuaalisesti aktiivisempia ja suhteen edetessä aktiivisuus tasoittuu. Mikäli eriparisuus tuottaa tyytymättömyyttä, kuten itse kuvaat, on asiaa hyvä lähteä tarkastelemaan tarkemmin.

Hienoa, että olet yrittänyt puhua asiasta suoraan, sillä molemmilla tulisi olla mahdollisuus kertoa omista toiveista seksin suhteen. Kuulostaa kuitenkin siltä, että kommunikointi asian suhteen on jumiutunut eikä se siksi ole enää hedelmällistä tai johda molempia tyydyttävään ratkaisuun. Suosittelen, että hakeutuisitte seksuaaliterapiaan, jossa seksielämäänne tarkastellaan eri näkökulmista ja molemmilla on mahdollisuus ottaa vastuu parisuhteen seksuaalisuudesta. Terapeutin vastaanotolla saattaa olla helpompi keskustella tilanteeseen liittyvistä tunteista sekä tuoda esille sanomatta jääneitä asioita.

Teillä molemmilla on oikeus seksuaaliseen tyytyväisyyteen. Avoimella ja rehellisellä keskustelulla voi päästä yhteisymmärrykseen siitä, millaiseksi seksielämänne muodostuu, niin että molemmat ovat siihen tyytyväisiä. Lisää parisuhteen seksuaalisuudesta voit lukea Väestöliiton sivuilta.

Oikein hyvää kevään alkua!

Oliko vastauksesta hyötyä?