Seksi
Nimimerkki: Heikki

Mitä asioita on hyvä tietää anaaliyhdynnästä?

Useita kysymyksiä anaaliyhdynnästä

Hei ja kiitos viestistä!

Anaaliyhdyntään voi valmistautua tyhjentämällä suolen joko ulostamalla tai suolihuuhtelun avulla. Joskus anaaliyhdynnässä ilman kondomia penikseen voi tulla hieman ulostetta hyvästä valmistautumisesta huolimatta. Anaaliseksin jälkeen penis on hyvä pestä saippuaa käyttäen ja vedellä huuhdellen. Muistathan että kondomin käyttö on kuitenkin enemmän kuin suositeltavaa!

Anaalialueen hyväilyn voi aloittaa koskettelemalla peräaukon poimuja ja välilihan aluetta. Hyväilyn jälkeen sormen voi varovasti työntää peräaukkoon. Kynsien kannatta olla lyhyet. Rauhalliset hengitykset auttavat rentouttamaan peräaukon sulkijalihasta. Erilaisia asentoja kokeilemalle kumppani voi myös löytää hyvän ja rennon asennon. Anaaliseksin aikana voi joskus päästä pieru vahingossa, esimerkiksi yhdyntäliikkeen aikana. Tätä ei kuitenkaan kannata ottaa vakavasti!

Peräsuolessa ei ole luontaista liukastetta, joten liukuvoidetta on tärkeää käyttää anaaliseksissä ja sitä voi myös lisätä seksin aikana. Kondomin kanssa liukuvoide voi olla vesi- tai silikonipohjainen. Jos liukuvoidetta ei ole saatavilla, voi liukasteena käyttää esimerkiksi rypsi- tai oliiviöljyä. Jos on kumiallergiaa ja käytössä on lateksista valmistettu kondomi, sen kanssa tulee käyttää vesipohjaista liukuvoidetta. Lateksisen kondomin kanssa öljypohjainen liukuvoide tai muut ihovoiteet haurastuttavat kondomia ja aiheuttavat limakalvoärsytystä.

Muistathan, että anaaliyhdynnässä on tärkeää käyttää kondomia paitsi seksitautien myös erilaisten suolistobakteerien leviämisen ehkäisemiseksi. Lue lisää aiheesta täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?