Mieli
Nimimerkki: Ihastunut tyttö
Ikä: 9-12v

Mistä puhua ihastuksen kanssa?

Moi! Mä olen ollut jo aika pitkän aikaa ihastunut yhteen kivaan poikaan joka on mun luokalla. Mä haluaisin laittaa hänelle viestiä ja tutustua häneen enemmän, ehkä myöhemmin kertoa tunteistani häntä kohtaan. Mulla on jo hänen numeronsakin. Ongelma on se, että en tiedä mistä puhua. Hän pitää koripallosta paljon ja harrastaa sitä. Minäkin pidän koripallosta jonkin verran ja harrastin sitä. Hänen äidillään on hevosia ja hän on kai kilparatsastaja, ja lisäksi minun ihastuksenikin osaa kuulemani mukaan ratsastaa ihan hyvin. Minä harrastan ratsastusta ja pidän hevosista. Kannattaisiko minun esim kysyä läksyjä koska olemme kuitenkin samalla luokalla? Ja en ole ennen laittanut hänelle viestiä.

Moikka! Viestisi perusteella vaikuttaa siltä, että teillä on paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita! Hienoa! Niistä on helppo lähteä liikkeelle. 😊

Jos sinusta tuntuu luontevalta laittaa hänelle viestiä, niin silloin viestittelyn voi hyvin aloittaa esimerkiksi yhteisistä kiinnostuksen kohteista, tai muista teitä yhdistävistä asioista. Myös siis esimerkiksi läksyjen kysyminen on hyvä idea. Tässä muutama esimerkki:

 

  1. Koripallo: Koska molemmat olette kiinnostuneita koripallosta, voisitko aloittaa keskustelun kysymällä hänen mielipidettään jostain ajankohtaisesta pelistä tai pelaajasta? Tai voisitko kysyä, kuinka kauan hän on harrastanut koripalloa ja kertoa omista kokemuksistasi lajin parissa?

 

  1. Ratsastus: Tämä on myös hyvä aihe, koska molemmilla teillä on kokemusta siitä. Voisitko kysyä hänen kokemuksistaan ratsastuksesta tai hevosten hoidosta? Tai ehkä voit keskustella teidän lempiratsastustyylistä tai hevosista?

 

  1. Läksyt: Tämä on turvallinen ja helppo tapa aloittaa keskustelu, varsinkin kun olette samalla luokalla. Voisitko kysyä apua johonkin tehtävään tai hänen mielipidettään jostain kouluprojektista?

 

Jos viestin lähettäminen tuntuu epäluontevalta, yksi hyvä keino lähestyä ihastusta voi olla järjestää ensin tapaaminen tai jokin aktiviteetti yhteisten kavereiden kanssa, mikäli sellaisia löytyy. Ryhmässä vietetyn ajan jälkeen voi olla helpompi jatkaa keskustelua viestitse.

Miten tahansa päätätkin lähestyä ihastustasi, muista olla oma itsesi. Se on parasta, mitä voit olla. 😊 Keskustele aiheista, jotka kiinnostavat sinua, ja kuuntele, mitä hänellä on sanottavanaan tai mikä hänen mielestään on kiinnostavaa.

On myös aivan normaalia olla jännittynyt tai hermostunut, kun otat yhteyttä ihastukseesi ensimmäistä kertaa. Ole rohkea ja muista, että jokainen keskustelu on mahdollisuus tutustua toiseen paremmin.

Onnea matkaan!

Oliko vastauksesta hyötyä?