Rytmi
Nimimerkki: Hei

Mistä johtuu nukahtamisvaikeudet?

Moi!
En oo nyt vähään aikaan saanut unta, vaikka olen iltaisin ollut väsynyt.En tiedä miksi🤔.esim. Menen nukkumaan 22.30 mutta nukahdan ehkä joskus 24-1.30 ja aamulla herään jo 7.30.Olen selllainen ihminen, joka stressaa tooodella paljon kaikista pikku jutuistakin, en tiedä voiko tämä liittyä asiaan.
Äidilläni on uni vaikeuksia myös.

Kiitos jo etukäteen vastauksesta!👍🏻

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuulostaapa ikävältä tilanteelta. Murrosiässä joskus ihan kasvuun ja kehitykseen liittyvät tekijät voivat vaikuttaa uneen. Mutta kuten arvelit, myös stressi voi olla nukahtamisvaikeuksien takana. Myös positiivinen stressi ja positiivisetkin ajatukset voivat joskus pitää hereillä. Tähän voisi auttaa, että juttelet ennen nukkumaan menoa vanhempiesi kanssa päivän asioista, niin positiivisista kuin stressaavista asioista, jotta saat ne pois mielen päältä 😊

Uni on erittäin tärkeää kasvun ja kehityksen kannalta. Lyhytaikaiset univaikeudet ovat kuitenkin tavallisia ja on ihan normaalia, jos nukahtaminen joskus viivästyy. Useimmiten muutamien huonosti nukuttujen öiden jälkeen uni tulee jo helpommin. Jos nukahtamisvaikeutesi toistuvat useina iltoina viikossa ja tilanne jatkuu pidempään, kannattaa sinun kertoa siitä vanhemmillesi ja voisitte olla yhteydessä kouluterveydenhoitajaan.

Tsemppiä, ja toivottavasti saat pian helpommin unen päästä kiinni!

Oliko vastauksesta hyötyä?