Seksi
Nimimerkki: moihoi

Minipillereiden ehkäisyteho

Olen miettinyt kuinka luotettavat minipillerit on? jos ne ottaa joka päivä lähes minuutilleen samaan aikaan niin voiko niitä käyttää ainoana ehkäisynä ja antaa poikaystävän laueta sisään? Pelkään että raskautuisin pillereistä huolimatta jota en todellakaan halua. Aloitin minipillerit menkkojen ekana päivänä ja ohjeessa lukee että silloin ei tarvitse käyttää lisäehkäisyä mutta en tiedä uskaltaako nyt vklp sitte harrastaa seksiä pelkkien pillereiden varassa

Moikka!

Hienoa, että huolehdit ehkäisyyn liittyvistä asioista! Ohjeistuksen mukaan säännöllisesti käytettynä minipillereiden ehkäisyteho on oikein hyvä. Sen ehkäisyteho on noin 99 prosenttia. Mikään ehkäisymenetelmä ei valitettavasti kuitenkaan ole 100% varma, joten pienenpieni raskauden mahdollisuus on aina olemassa. Suurin osa raskauksista alkaa kuitenkin unohtuneen pillerin takia.

Jos olette toistenne ensimmäiset seksikumppanit, ei seksitaudin vaaraa ole. Mikäli teillä on kuitenkin ollut suojaamattomia yhdyntöjä aiempien kumppaneiden kanssa, on hyvä muistaa myös seksitaudeilta suojautuminen. Kondomi on ainoa ehkäisykeino, joka suojaa myös seksitaudeilta. Jos kondomista halutaan luopua, on molempien osapuolten hyvä käydä ensin seksitautitesteissä.

Aurinkoista kevään alkua! 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?