Seksi
Nimimerkki: Huppelus

Miltä tytön orgasmin pitäisi tuntua?

Miltä tytön orgasmin pitäs tuntua? Kun mä saan orgasmin ni mulle tulee ihan hetkeks pahoinvoiva olo et meinaan oksentaa, sit se lähtee ja sit se koko juttu on ohi ja sen jälkeen on ihana olo mut väsyttää ihan hirveesti. Ja luin jostain et kohtu tai joku supistelee, niin eipä mulla. Enkä ees haluis koska supistuksethan sattuu ihan hirveesti. Eli siis onko joku vialla vai ei?

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Tilanteesi kuulostaa aivan normaalilta, joten mikään ei ole vialla. Orgasmikokemusta ei oikein voi vertailla keskenään, koska ihmiset voivat saada hyvin erilaisia orgasmeja eri seksikerroilla tai eri elämänvaiheissa. Joillakin orgasmi voi olla lyhyt, intensiivinen tai kokonaisvaltainen koko kehon tuntemus. Toisilla taas pitempi ja tasaisempi siirtyminen kiihottumista tyydytyksen tunteeseen, jonka aikana nainen tuntee mielihyvää ilman räjähdysmäistä kokemusta.

Orgasmiin liittyvä kohdun supistelu ei ole samanlaista supistelua, joka liittyy esimerkiksi kuukautiskipuihin tai synnytykseen. Rytmikäs supistus kohdun, emättimen tai peräukkoa ympäröivien lihasten alueella kuvastaa nimenomaan orgasmin fysiologista tapahtumaa kehossa.

Kuvaamasi pahoinvointi on tyypillistä joillakin naisilla orgasmin jälkeen. Saattaa tulla väsymyksen tunnetta, mielialan laskua tai itkuisuutta. Tutkimuksissa ei ole vielä löydetty yksiselitteistä vastausta ilmiölle, mutta tämä voi johtua muun muassa hormonitasapainon muutoksista orgasmin aikana tai sen jälkeen.

Myös endometrioosi voi aiheuttaa pahoinvointia seksissä. Jos kuukautiset ovat erityisen runsaat ja kivuliaat tai yhdyntään liittyy muuta kipua, kannattaa aina olla yhteydessä lääkäriin.

Oliko vastauksesta hyötyä?