Seksi
Nimimerkki: Tyttö
Ikä: 9-12v

Millaista valkovuoto on?

Olen 11 v ja minulta tuli vaalea mutta ei valkoista geelimäistä ainetta alapäästäni. Mietin että voiko se olla valkovuotoa?

Moi nimimerkki ’Tyttö’ ja kiitos kysymyksestäsi.

Kuvailujesi ja ikäsi perusteella vaikuttaa siltä, että kyse on valkovuodosta, kuten itse arvelitkin. Olet saattanut huomata muitakin murrosiän merkkejä kehossasi, kuten pituuskasvun, karvoituksen lisääntymisen alapäässä ja rintojen kasvun.

Yleensä murrosikä alkaa 9–13 ikävuoden välillä. Yksi selvimmistä murrosiän alkamisen merkeistä tytöillä on kuukautisten alkaminen, jota edeltää valkovuodon erittyminen. Valkovuodon ilmaantuminen on merkki siitä, että kehosi valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Ensin valkovuotoa voi tulla vain vähän ja ajan myötä sen määrä voi lisääntyä. Valkovuodon määrä ja sen koostumus vaihtelevat yksilöllisesti ja myös esimerkiksi kuukautiskierron mukaan. Valkovuoto on yleensä lähes väritöntä, hajutonta ja nestemäistä ainetta, joka valuu emättimestä ulos. Se voi olla hyvinkin juoksevaa, geelimäistä tai sitten tiiviimpää ja väriltään valkoisempaa.

Jos valkovuoto pysyy miedon hajuisena eikä siihen ilmaannu paakkuja tai sen määrä yhtäkkiä lisäänny runsaasti, voit olla huolehtimatta. Sinun kehossasi tapahtuu ihan normaaleja murrosikään liittyviä muutoksia. 😊 On täysin ymmärrettävää, että murrosikä ja sen alkaminen herättävät paljon kysymyksiä ja tunteita sinussa. Jos murrosikään liittyvät asiat mietityttävät sinua, niin rohkaisen sinua keskustelemaan asiasta jonkun luotetun aikuisen kanssa tai olemaan yhteydessä esimerkiksi oman terveysasemasi terveydenhoitajaan.

Voit myös lukea lisää murrosiästä ja valkovuodosta Väestöliiton Hyvä Kysymys -palvelusta.

Oliko vastauksesta hyötyä?