Seksi
Nimimerkki: Lumi

Miksi yhdyntä ei onnistu?

Moi!
Oon 18v. tyttö. Ollaan yritetty uuden poikaystäväni kanssa harrastaa seksiä, mutta yhdyntä ei onnistu. Penis ei vain mene sisään. En tiedä johtuuko se jännityksestä, koska olen kokeillut sormettaa itseäni ja kahden sormen laittaminen sisään käy jo kipeää. En ole neitsyt, mutta viimeisimmästä seksikerrastani on yli 3kk. Vaihdoin pari kuukautta sitten pillerimerkkiä Zoelystä Yaziin. Voiko tämä johtua uusista pillereistä? Kostumisessakaan ei ole ongelmaa, mutta limakalvot tuntuvat vähän kuivilta.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Yhdyntähaasteet voivat johtua monesta syystä. Usein taustalla on sekä mielen että kehon jännitystila, joka vaikeutuu epäonnistuneiden yhdyntäyritysten kautta. Tällaisesta ”noidankehästä” on kuitenkin mahdollisuus päästä pois.

Yhdyntäseksiin tarvitaan kiihottunut olotila, jolloin keho rentoutuu, lantionpohjan jännitys helpottaa sekä emätin laajenee ja liukastuu. Keskustele yhdessä poikaystäväsi kanssa, kuinka juuri sinun kehosi ja mielesi kiihottuvat. Käyttäkää seksihetkiin aikaa ja mielikuvitusta. Kokeilkaa erilaisia seksiasentoja, joissa sinulla olisi rennoin ja nautinnollisin olla.

Voit kokeilla hengitysharjoituksia, joissa tietoisesti hengität koko kehoasi rennoksi (ja vielä erityisesti lantionpohjalihaksia). Rentouttava hengitys voi auttaa sinua rentouttamaan kehoa yhdynnän tai sormettamisen aikana. Harjoituksia voit tehdä yksin tai yhdessä poikaystävän kanssa.

Hormonaalinen ehkäisy voi vaikuttaa limakalvojen kuntoon. Kuivat limakalvot voivat tuntua kipeiltä yhdynnän aikana, joka puolestaan saattaa lisätä jännitystä lantionpohjassa. Ottakaa liukuvoide aktiiviseen käyttöön, sillä liukaste helpottaa peniksen viemistä emättimeen, pitää limakalvot suojattuna ja lisää monesti myös nautinnon kokemusta.

Lisää seksistä voit lukea Väestöliiton sivuilta. Väestöliiton Seksuaalineuvontachatissa voit jutella nimettömänä mieltäsi askarruttavista asioista.

Seksistä on kysynyt myös nimimerkki Seksin vaikeus.

Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?