Seksi
Nimimerkki: Homo-orava

Miksi orgasmi ei tunnu miltään?

Orgasmi kyllä tulee, mutta ei tunnu miltään. Ongelma alkoi kun olin kaksi viikkoa runkkaamatta ja sen aikana meni libido hyvin matalaksi ja orgasmien voimakkuus on siitä lähtien ollut tasaisesti laskussa ja nyt ei tunnu melkein ollenkaan. Olen kokeillut edging-tekniikkaa, eturauhasstimulaatiota, oman kehon hierontaa ja parin päivän taukoja. Ainoa tapa tällä hetkellä saada kunnollinen orgasmi on autoerootinen tukehduttaminen. Miten saisi ongelman ratkaistua vai pitäisikö mennä lääkärin juttusille?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

On hyvin tavallista, että kokee ajoittaista vaikeutta saavuttaa tai tuntea nautintoa. Myös orgasmin voimakkuus voi vaihdella eri seksikerroilla. Nautinnon kokemukseen vaikuttaa monet asiat kuten elämäntilanne, ajatusmaailma, tunnetilat, stressi tai kyky rentouttaa kehoa. Monet lääkkeet, esimerkiksi mielialalääkkeet sekä alkoholi ja muut päihteet voivat myös vaikuttaa nautinnon kokemukseen.

Omaan kehoon tutustuminen monipuolisesti auttaa nautinnon saavuttamisessa. Erilaisten fantasioiden tutkiminen ja menetelmien kokeileminen (turvallisuus huomioiden) on hyvä tapa tutustua omaan seksuaalisuuteen ja siihen, miten keho reagoi seksuaalisesti.

Mikäli koet, ettei omat keinot riitä tai ongelma ei parane ajan kuluessa, on suositeltavaa käydä keskustelemassa asiasta ammattilaisen kanssa. Voit hakeutua keskustelemaan asiasta esimerkiksi seksuaalineuvojan, -terapeutin tai seksuaalihäiriöihin perehtyneen lääkärin vastaanotolle, jossa on mahdollisuus selvittää tarkemmin kokemustasi.

Voit myös jutella Väestöliiton nuorten seksuaalineuvonta-chatissa ammattilaisen kanssa.

Oliko vastauksesta hyötyä?