Seksi
Nimimerkki: Tietämätön

Mikä on emättimessäni oleva pahkura?

Hei! Olen pohtinut jonkun aikaa sitä, että onko normaalia kun emättimen aukon yläosassa, heti alussa tuntuu ”katto”. Sellainen lihaspahkura, joka kuitenkin joustaa ja antaa periksi. Toki hieman vaikea selittää sitä tässä. Ajattelin tarkistaa, ettei kyseessä ole mikään kasvain. Emättimeni on mielestäni melko ahdas, sisään saan mahtumaan 1 sormen, enkä ole koskaan ollut yhdynnässä

Hei ja kiitos viestistäsi!

Näkemättä sinua, on valitettavasti vaikea sanoa tarkkaan, mistä on kyse. Kyseessä voi olla jokin ihan normaaliin anatomiaan kuuluva rakenne, kuten kohdunnapukka. Kohdunnapukka erottuu emättimestä tasaisen pyöreänä, tiiviimpänä ja “kovempana” kohtana verrattuna pehmeään ja joustavaan emättimeen. Kohdunnapukassa voi tuntea jonkin verran kipua, varsinkin jos sitä tökkii.

Emätin on putkimainen ja litteä, sen pituus vaihtelee tytöillä ja naisilla noin 6-12 cm välillä. Sen rakenne on kaikilla yksiöllinen, mutta se on joustava ja se venyy mm. hormonien vaikutuksesta ja osana murrosiän kehitystä. Joskus emättimen aukolla saattaa olla immenkalvoa, joka suojaa emätintä. Se voi venyä esimerkiksi itsetyydytyksessä, tamponin asettamisesta tai yhdynnästä johtuen. Mikäli se ei vielä ole venynyt, se voi aluksi tuntua ahtaalta esimerkiksi sormea tai tamponia työnnettäessä emättimeen, mutta ajan kuluessa se venyy. Sinun ei siis tarvitse olla siitä huolissasi, että emättimesi tuntuu sinusta ahtaalta.

Jokaisen sukuelimet ovat omanlaiset ja sinun kannattaakin tutkia omia sukuelimiäsi esimerkiksi peilin avulla. Tässä Väestöliiton Hyvä Kysymys-artikkelissa on lisää tietoa aiheesta sekä mm. piirroskuva emättimestä ja sen osista.

Näin etäyhteydellä on kuitenkin tosiaan mahdotonta tietää varmasti, mikä kuvailemasi pahkura on. Jos asia vielä vaivaa sinua, ja etenkin jos pahkura on ilmestynyt sinne vasta lähiaikoina, suosittelen että olet yhteydessä lääkäriin asian selvittämiseksi.

Oliko vastauksesta hyötyä?