Seksi
Nimimerkki: Make

Mikä avuksi kun saan siemensyöksyn jo ennen yhdyntää?

Mulla on vähän hassu mutta kans vähän mua haittaava ongelma. Ollaan tyttöystävän kanssa jo oltu sängyssä mutta ei yhdynnässä vielä. Tai oltais haluttu jo mutta mulla aina tulee siemensyöksy ennen kuin päästään yhdyntään. Joskus kun laitan kondomia ja joskus kun on jo laittamassa pippeliä pimppiin, se vaan tulee kun jännittää ja kiihottaa. Mitä vois tehdä asialle? Siis seksi on kyllä kivaa nytkin meille mutta haluttais kokea miltä tuntuu laittaa pippeli pimppiin kun se ois varmaan vielä kivempaa.

Moi Make,

kiitos yhteydenotostasi. Loistavaa, että pyydät apua sinua haittaavaan ongelmaan. Hienoa myös, että seksi on teistä kivaa pulmasta huolimatta.

Ennenaikainen siemensyöksy on yleinen vaiva. Usein se liitetään nuoreen ikään ja siihen, että seksiä ja oman kehon hallintaa harjoitellaan vielä. Todellisuudessa ennenaikainen siemensyöksy voi haitata minkä ikäistä henkilöä tahansa ja johtua monenlaisista syistä. Voit lukea tästä lisää Väestöliiton artikkelista ”Kuinka pidentää seksin kestoa?”.

Syitä ennenaikaiseen siemensyöksyyn voi löytyä sekä mielen että kehon toiminnan puolelta. Joskus kyse on monen tekijän yhteisvaikutuksesta. Sen vuoksi ja oikeanlaisen avun saamiseksi asiasta olisi hyvä jutella tarkemmin seksologiaan perehtyneen ammattilaisen kanssa. Nuorelle se käy helposti Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.

Muutaman yleisen vinkin voin sinulle antaa, ilman tarkempaa keskustelua kanssasi. Tärkeintä olisi keskustella asiasta kumppanin kanssa, sillä se usein lisää ymmärrystä ja luottamusta molemmin puolin. Molempien on hyvä tiedostaa, että seksiäkin täytyy harjoitella. Jo pelkästään se, että alkaa jännittää etukäteen mahdollista ennenaikaista siemensyöksyä, voi saada niin tapahtumaan. Kannustan siis juttelemaan asiasta kumppanisi kanssa.

Oman kehon toimintaa ja reaktioita kannattaa harjoitella. Se onnistuu hyvin esimerkiksi itsetyydyttäessä. Jos tunnistaa lähestyvän siemensyöksyn, voi opetella myös kontroloimaan sitä. Voit lukea tästä lisää Terveyskylän artikkelista.

Seksiä ei tarvitse lopettaa siihen, kun siemensyöksy tulee. Sen jälkeen voi vähintäänkin jatkaa kumppanin hyväilyä ja auttaa häntä nauttimaan seksistä. Pienen levon jälkeen halut voivat myös palata, erektio onnistua ja seksi jatkua, mutta siemensyöksy ei välttämättä tule uudestaan niin nopeasti kuin edellisellä kerralla. Jos omat keinot ja seksuaalineuvonnasta saatu tuki eivät riitä, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. Ohjeet lääkäriin hakeutumiseksi löydät Väestöliiton artikkelista ”Miten pääsee lääkäriin?”.

Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua. Ota rohkeasti yhteyttä edellä mainittuihin tahoihin, jos haluat keskustella asiasta tarkemmin.

Oliko vastauksesta hyötyä?