Seksi
Nimimerkki: Emppu

Kysymys liittyen sukuelinten näyttämiseen kaverille

Yks tyttö se on mun kaveri ja se sanoi että tuun joskus sen luo niin se vois näyttää sen pimpin jos mä näytän sille mun pippelin. Voisko niin tehdä ja voisko se olla hyvä idea koska mä haluaisin nähdä tytön pimpin joskus koska se olis tosi kivaa ja kiinnostavaa

Moikka,

On ihan tavallista ja normaalia olla kiinnostunut omasta ja toisten ihmisten kehoista. Keho on hyvin yksityinen asia: se on jokaisella omanlaisensa, ja siksi sitä täytyy myös suojella eri tavoin. Sitä pitää suojella esimerkiksi erilaisilta sairauksilta ja epämukavilta kokemuksilta. Sairauksilta kehoa voi suojella muun muassa noudattamalla terveellisiä elintapoja tai ottamalla rokotuksia. Epämukavilta kokemuksilta voi suojautua pitämällä keho rauhassa toisten katseilta ja kosketuksilta, ellei itse oikeasti niitä halua. Mistä sitten tietää haluaako vai ei? Yleensä, jos jokin asia tuntuu ajatuksena epämukavalta tai epäilyttävältä, ei sellaista kannata tehdä. Monesti sellaisten tilanteiden kokeminen, joihin ei ole valmis tai halukas, aiheuttaa jälkikäteen katumista ja epämukavaa tunnetta. Siltä on tärkeää välttyä.

Eli nyt on hyvin tärkeää miettiä, onko sinun kaverisi ihan oikeasti halukas näyttämään omaa alastonta kehoa tai etenkin sukuelimiä, eli pimppiään, ja oletko sinä ihan oikeasti valmis näkemään hänen kehonsa intiimejä alueita. Mikäli molemmat koette, että on tosi tärkeää, turvallista ja ok näyttää ja katsoa toisen intiimejä alueita, ei se tietenkään ole kiellettyä eikä siinä ole mitään väärää. Lapset ovat kautta aikojen leikkineet muun muassa lääkärileikkejä, joissa tutustutaan toisen kehoihin leikin muodossa. Kyse on samasta uteliaisuudesta. Tärkeää on, että kaikkeen liittyy molempien suostumus ja halu, ja että se on molemmista turvallista. Siitä teidän kannattaa jutella kaverisi kanssa.

Voisit vielä ennen kuin teette mitään, jutella tästä asiasta ja muista sinua kiinnostavista asioista jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Jos sellaista ei löydy lähipiiristäsi, voisit mennä juttelemaan luottamuksellisesti MLL:n lasten ja nuorten -chatiin tai Väestöliiton seksualiineuvontachatiin, joissa keskustelut käydään nimettömästi.

Oliko vastauksesta hyötyä?