Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Epäilevä Tuomas
Ikä: 9-12v
Miten pojan olisi hyvä aloittaa omaan pippeliin tutustuminen? Miten pojan olisi hyvä aloittaa omaan pippeliin tutustuminen? Olenko outo 11-vuotias, kun en ole sitä vielä tehnyt?
Fressis

Moi ja kiitos viestistäsi!

Aloitan vastaamalla jälkimmäiseen kysymykseesi: Et ole outo, vaikka et ole vielä aloittanut pippeliisi tutustumista. Jokainen tutustuu kehoonsa itselle sopivaan tahtiin.

Pohdit sitä, miten omaan pippeliin tutustuminen olisi hyvä aloittaa. Ihan ensiksi on hyvä tuntea pippelin anatomiaa, josta löydät hyvän artikkelin täältä. Lisäksi on tärkeää huolehtia pippelin puhtaudesta pesemällä se joka päivä lämpimällä vedellä. Saippuaa ei tarvitse käyttää, vaan pelkkä vesi riittää. Mikäli saat vedettyä esinahkaa terskan taakse, kannattaa myös sen alta pestä.

Olet murrosiän kynnyksellä, jolloin kehossa tapahtuu monenlaisia muutoksia. Pojilla murrosikä alkaa keskimäärin 9–14-vuotiaana. Ensiksi kivekset alkavat kasvaa, ja noin vuosi kivesten kasvun alkamisesta myös peniksen koko alkaa kasvaa. Lisäksi tulee karvoitusta. Noin 12–14 ikävuoden tienoilla alkavat myös siemensyöksyt, joita saattaa tulla yöllä nukkuessa. Siemensyöksyjä voi saada myös itsetyydytyksessä eli omaa pippeliään hyväilemällä. Erektioita eli pippelin jäykistymistä voi tapahtua useamman kerran päivässä vuorokaudenajasta riippumatta ihan tahattomastikin. Asiaa ei tarvitse nolostella, sillä kyse on normaalista kehon toiminnasta.

Mitään tarkkaa käyttöopasta pippelin tutkimiseen minulla ei ole antaa sinulle. Voit kuitenkin omassa rauhassa tutkailla pippeliäsi siten kuin sinusta hyvältä tuntuu esimerkiksi katselemalla ja/tai koskettelemalla sitä. Tässä asiassa sinun kannattaa kuulostella itseäsi, eli pippeliin tutustumisen ja sen mahdollisen hyväilyn voi aloittaa sitten, kun koet olevasi siihen valmis. Kannattaa myös muistaa, että omaa pippeliään ei kannata vertailla muiden pippeleihin, sillä kaikki pippelit ovat hyviä ja oikeanlaisia juuri sellaisina kuin ne ovat.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Piste
Voiko 12-vuotias itsetyydyttää? Mitä jos 12v tyttö sormettaa?
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

On ihan normaalia, että 12-vuotiasta tyttöä kiinnostaa oma keho ja itsetyydytys. Sormetus on yksi itsetyydytyksen muoto, eikä siinä ole mitään pahaa eikä siitä ole haittaa. Päinvastoin itsetyydytys on hyvä ja turvallinen keino tutustua omaan kehoon ja niihin asioihin, jotka tuovat itselle nautintoa. On myös ihan tavallista, että kiinnostus itsetyydyttämiseen vaihtelee. Joskus se tulee mieleen todella useasti, joskus harvemmin. Sitä ei myöskään tarvitse tehdä ollenkaan, jos se ei tunnu omalta jutulta. Itsensä tutkimiselle ja itsetyydytykselle kannattaa aina valita yksityinen ja rauhaisa aika ja paikka, ettei kukaan pääse häiritsemään tai keskeyttämään (tai ettei häiritse myöskään muita). 😉

Lue Fressiksestä lisää itsetyydytyksestä.

Mukavaa kevään odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Emppu
Kysymys liittyen sukuelinten näyttämiseen kaverille Yks tyttö se on mun kaveri ja se sanoi että tuun joskus sen luo niin se vois näyttää sen pimpin jos mä näytän sille...
Fressis

Moikka,

On ihan tavallista ja normaalia olla kiinnostunut omasta ja toisten ihmisten kehoista. Keho on hyvin yksityinen asia: se on jokaisella omanlaisensa, ja siksi sitä täytyy myös suojella eri tavoin. Sitä pitää suojella esimerkiksi erilaisilta sairauksilta ja epämukavilta kokemuksilta. Sairauksilta kehoa voi suojella muun muassa noudattamalla terveellisiä elintapoja tai ottamalla rokotuksia. Epämukavilta kokemuksilta voi suojautua pitämällä keho rauhassa toisten katseilta ja kosketuksilta, ellei itse oikeasti niitä halua. Mistä sitten tietää haluaako vai ei? Yleensä, jos jokin asia tuntuu ajatuksena epämukavalta tai epäilyttävältä, ei sellaista kannata tehdä. Monesti sellaisten tilanteiden kokeminen, joihin ei ole valmis tai halukas, aiheuttaa jälkikäteen katumista ja epämukavaa tunnetta. Siltä on tärkeää välttyä.

Eli nyt on hyvin tärkeää miettiä, onko sinun kaverisi ihan oikeasti halukas näyttämään omaa alastonta kehoa tai etenkin sukuelimiä, eli pimppiään, ja oletko sinä ihan oikeasti valmis näkemään hänen kehonsa intiimejä alueita. Mikäli molemmat koette, että on tosi tärkeää, turvallista ja ok näyttää ja katsoa toisen intiimejä alueita, ei se tietenkään ole kiellettyä eikä siinä ole mitään väärää. Lapset ovat kautta aikojen leikkineet muun muassa lääkärileikkejä, joissa tutustutaan toisen kehoihin leikin muodossa. Kyse on samasta uteliaisuudesta. Tärkeää on, että kaikkeen liittyy molempien suostumus ja halu, ja että se on molemmista turvallista. Siitä teidän kannattaa jutella kaverisi kanssa.

Voisit vielä ennen kuin teette mitään, jutella tästä asiasta ja muista sinua kiinnostavista asioista jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Jos sellaista ei löydy lähipiiristäsi, voisit mennä juttelemaan luottamuksellisesti MLL:n lasten ja nuorten -chatiin tai Väestöliiton seksualiineuvontachatiin, joissa keskustelut käydään nimettömästi.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Johan
Omaan kehoon tutustuminen Mitä tarkoittaa, että nuoren on tärkeää tutustua omaan kehoon? Tarkoittaako se pojan kohdalla, että koskettelee ja hyväilee pippeliä eri tavoilla, ja tutkii mikä tuntuu...
Fressis

Moikka!

Omaan kehoon tutustuminen on juuri sitä, että tunnustelet ja tarkastelet itseäsi ja kehoasi. Itsensä tutustumisen ja tutkimisen kautta tiedät miltä kehosi ja sen eri osat näyttävät. Lisäksi huomaat, miten keho muuttuu murrosiässä ja pystyt arvioimaan, että kehossasi on kaikki ok. Myös koskettelu, hyväily, itsensä tyydyttäminen ja nautinnon tunteen kokeminen eri tavoin on itseen ja kehoon tutustumista.

Oletkin viestisi perusteella jo tutustunut omaan kehoosi, hienoa! On tavallista, että peniksessä, erityisesti esinahan alla terskan alue on tuntoherkkää. Monesti herkät kohdat kehossa ovat herkkiä myös hyvänolon tunteelle, kun niitä koskettaa tai esimerkiksi kohdistaa lämmintä suihkua sille alueelle. Kaikki hyvältä tuntuva tekeminen, kuten pippelin suihkuttelu yksin on ok.

Voit lukea lisää itsetyydytyksestä Hyvä Kysymys -palvelusta.

Oliko vastauksesta hyötyä?