Seksi
Nimimerkki: J

Kysymyksiä seksistä ja seksuaalisuudesta

Hei. Olen 17,5 vuotias tyttö. Minulla on ollut aika paljon seksikumppaneita. Olin ekan kerran pojan kanssa jo 13-vuotiaana, ja olen ollut jo lähes kahdenkymmenen pojan kanssa seksikontaktissa. Minusta se on jännittävää ja rentouttavaa. Onko siinä silti jotakin paheksuttavaa? Onko tytön sopimatonta käyttäytyä näin? Kyse on ollut aina vain pelkästä seksistä ja nautinnosta vailla tunteita. Pidän siitä, kun pojat hyväilevät minua ja ottavat vaatteeni pois. On kiihottavaa nähdä, kun heillä alkaa seisoa saman tien ja he haluavat minua. Olen ollut monelle pojalle ensimmäinen seksikumppani. Olen antanut suuseksiä ilman kondomia, mutta yhdynnässä sitä on totta kai käytetty. Usein pojat ovat myös nuolleet minua. Siinä ei ole suojia käytetty. Mitään seksitautien oireita ei ole ollut. Haluan jatkaa niin, että saan kokemusta aina uusista kumppaneista. Onko jotenkin erikoista, että ikäiseni tyttö ajattelee näin, ja kaipaa seksiä usein ja useiden eri poikien kanssa? Pitäisikö ottaa jotakin huomioon, kun aion lähiaikoina olla samaan aikaan kahden tai jopa kolmen pojan kanssa?

Hei, kiitos kysymyksestäsi!

Jokainen ihminen toteuttaa omalla tavallaan seksuaalisuuttaan. Kuvasit kysymyksessäsi seksin merkitystä sinulle ja kuulostaa siltä, että se on tärkeä osa elämääsi. Kun toteuttaa seksuaalisuutta omien arvojen mukaisesti, siinä ei ole mitään väärää tai paheksuttavaa.

Se kuinka paljon tai kenen kanssa harrastaa seksiä, on täysin oma valinta. Myöskään sukupuolella ei ole merkitystä seksuaalisuuden toteuttamisessa. Kun tunnistaa omat rajat, esimerkiksi sen mitä seksiltä haluaa ja mitä ei halua, ja osaa sanoittaa niitä kumppanille/kumppaneille, on turvallista kokeilla seksuaalisesti uusia asioita.

Raskauden ja seksitautien ehkäisy on tärkeää miettiä kuntoon, kun on säännöllinen, aktiivinen seksielämä. Seksitaudit voivat tarttua limakalvojen kautta ja eritteiden vaihtuessa, esimerkiksi suuseksin tai käsiseksin yhteydessä. Jos harrastaa useiden ihmisten kanssa seksiä, on myös tärkeää käydä säännöllisesti seksitautitesteissä. Seksitaudit voivat olla usein myös oireettomia, joten oireettomuudesta ei voi päätellä, ettei ole seksitautia. Seksuaaliterveydestä huolehtiminen on oman ja kumppanin kehon arvostamista. Turvallinen seksi auttaa myös heittäytymään nautintoon.

Mukavaa loppusyksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?