SeksiYleinen
Nimimerkki: pusupelkonen

Kysymyksiä pusutaudista ja pussailusta

Sain vähän aikaa sitten tietää ”pusutaudista” eli mononukleoosista. Mua alko pelottaan, koska en haluaisi moista sairautta, enkä ole koskaan onneksi ketään vielä pussannut huuliin. Onko olemassa jotain ”pususuojaa”? Voiko suuseksisuojaa käyttää pussaamisen yhteydessä? Vai onko suuteluun keksitty joku oma suojansa, jos ei niin, miksi ei? Ja onko olemassa jotain kesto suojaa esim. suutelemista varten? Yleensä ulkoisessa käytössä olevat seksisuojat ovat vain kertokäyttöisiä.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Mononukleoosi on viruksen aiheuttama itsestään ajan kanssa paraneva kuumetauti. Tautia kutsutaan pusutaudiksi, sillä virus tarttuu syljen välityksellä. Kerroitkin pelkääväsi saavasi viruksen suutelun välityksellä. Kyseessä on kuitenkin hyvin yleinen virus, jonka lähes kaikki suomalaiset saavat jossain vaiheessa elämäänsä. Puolet saa tartunnan jo lapsena, oletettavasti vanhemmiltaan. Toinen tartuntojen vilkas kausi on nuori aikuisuus ja lähes kaikki ovat saaneet tartunnan keski-ikään mennessä. Vaikka lähes kaikki saavatkin tartunnan, harvemmin tauti oirehtii niin, että sitä edes tunnistetaan mononukleoosiksi. Tautia ei siis tarvitse sen enempää pelätä.

Pussailuun ei ole varsinaisesti mitään suojaa olemassa, ei kertakäyttöistä tai kestosuojaa. En usko, että sellainen olisi kovin suosittu. Pussailu altistaa toki erilaisten bakteerien ja virusten siirtymiselle, mutta ei sen takia pussailua kannata kokonaan välttää. Pussailu on tapa osoittaa kumppanilleen läheisyyttä ja intohimoa ja se myös vapauttaa elimistöön mielihyvähormoneja 😉 Jos ja kun pussailu tulee sinulle ajankohtaiseksi, kannattaa pitää hyvää huolta omasta (sekä kumppanin) suuhygieniasta, niin pussailu on mukavampaa.

Mukavaa kevään odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?