Seksi
Nimimerkki: 18v neitsyt

Kysymyksiä ennen ensimmäistä seksikertaa

Moro, oon seurustellut jo noin puolisen vuotta tyttöystäväni kanssa ja olen jo 18v-lukiolainen. Ongelmani on kuitenkin se, että minä olen neitsyt ja hän ei. On ollut kumppanini kanssa puhetta yhdynnän harrastamisesta ja olemme jo sen ikäisiä, että molemmat on varmasti valmiita siihen.

Kuitenkin itseltäni puuttuu itsevarmuutta ja mieleni valtaa pelko siitä, että epäonnistun, kun minä en tiedä miten minun tulisi toimia ennen-, jälkeen- ja kesken seksin harrastamisen. Ongelmaa ei luonnollisesti olisi, jos hänkin olisi neitsyt, mutta kun hän tietää ja minä en tiedä, kuinka minun kuuluisi toimia.

Kysymykseni siis on, mitä minun tulisi tehdä ennen seksiä, seksin jälkeen sekä seksin aikana?
– Kumpi laittaa kondomin ja missä vaiheessa?
– Kumpi aloittaa päällä?
– Kuinka monta kierrosta edetään ja miten kierrokset toimivat?
– Tuleeko heti seksin jälkeen kondomi irroittaa ja rynnätä suihkuun?

Tiedän, että tilanteet ovat erilaisia kaikilla, mutta kaipaisin silti esimerkkejä, miten voisin toimia, enkä vastausta, että on keskusteltava kumppanin kanssa, sillä uskon, että kun tiedän edes perusteet/tavan miten on mahdollista toimia, ehkä saankin itsevarmuuteni nousuun ja myös minun on helpompi nauttia seksistä enemmän

Hei!

Kysymyksesi on tärkeä, sillä monet pohtivat samoja asioita ennen ensimmäistä seksikertaa.

Seksissä ei ole yhtä oikeaa “käsikirjoitusta”. Se mitä seksin aikana tapahtuu, on riippuvainen siitä, mitä kumpikin seksiltä ja esimerkiksi seksiasennoilta haluaa. Osa seksin tapahtumista tapahtuu spontaanisti, osa voi olla yhdessä sovittua.

Kondomin voi pukea kumpi vaan ja sen täytyy olla puettuna viimeistään ennen yhdyntää tai suuseksiä. Kondomin pukemista voi harjoitella yksin tai yhdessä kumppanin kanssa ennen ensimmäisiä seksikertoja. Harjoittelu auttaa kasvattamaan itsevarmuutta ja varmistut myös siitä, että kondomi on sinulle oikean kokoinen.

Kondomin voi ottaa pois päältä silloin, kun sen antamaa suojaa ei enää tarvitse. Tämän jälkeen voit solmia kondomin solmuun, jotta saat kuljetettua sen siistimmin roskiin. Seksin jälkeen voi jäädä hellimään kumppania tai esimerkiksi lähteä suihkuun peseytymään. Läheisyys ja hellittely on joillekin tärkeä osa seksiä ja toisille puolestaan puhdistautuminen seksin jälkeen toimii paremmin.

Seksistä ja ensimmäisestä kerrasta puhuminen avoimesti kumppanin kanssa auttaa osaltaan vähentämään epävarmuutta. Voit jakaa omia toiveita seksin suhteen ja toisaalta kuulla, mitä kumppanisi toivoo nautinnolliselta seksiltä. Tällöin kaikki ei jää oletusten varaan. Kokemuksen kautta seksistä tulee juuri teidän näköistänne. Muista myös olla itseäsi kohtaan myötätuntoinen, sillä epävarmuus on luonnollinen tunne uuden asian äärellä.

Ihanaa joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?