Seksi
Nimimerkki: Poika

Kuuluuko itsetyydytyksen kutittaa?

Kuuluuko itsetyydytyksen kutittaa itselle tulee seinä vastaan minuutin kohdalla kun kutittaa niin paljon? Entä miltä tuntuu laukeaminen? En ole sinne asti päässyt tuon kutiamisen takia.

Heippa!

Kerrot itsetyydytykseen liittyvästä kutinasta ja pohdit onko se normaalia. Sukuelinten ihoalueilla on paljon hermopäätteitä ja erityisesti terska ja esinahka voivat olla siksi kosketukselle herkkiä. En tämän perusteella huolestuisi kutinasta, jos se ilmenee vain kosketuksen yhteydessä. Tuntoherkät ihoalueet tottuvat koskettelulle ajan kuluessa ja säännöllinen itsetyydytys ja terskan koskettelu voi vähentää terskan herkkyyttä. Voit koittaa myös, jos kutinaan olisi apua siitä, että itsetyydyttäisit kondomin kanssa ja/tai käyttäisit liukuvoidetta. Liukuvoide muuttaa kosketuksen tuntumaa sekä suojaa limakalvoja hiertymiltä.

Jos taas näitä alueita kutittaa muutenkin, voi kutinan syy olla jokin muu kuin pelkästään kosketusherkkyys. Jos sinulla on ollut suojaamatonta yhdyntää, on seksitaudin mahdollisuus olemassa, ja se tulisi selvittää käymällä seksitautitesteissä. Seksitaudit tarttuvat suojaamattomassa seksissä (suuseksi, emätin- tai anaaliyhdyntä) limakalvojen ja rikkoutuneen ihon kautta, jossa vaihtuvat mahdollisesti tartuttavat eritteet, kuten siemenneste, miehen esiliukaste (ns. touhutipat), emätinerite tai veri. Myös kuivat ihoalueet kutisevat herkästi, joten voit koittaa kosteuttaa/rasvata näitä ihoalueita apteekista saatavalla perusvoiteella tai ihoöljyllä päivittäisen lämpimällä vedellä tehdyn alapääpesun ja kuivauksen jälkeen.

Hyvä kysymys -sivun artikkelista voit lukea lisää laukeamisesta ja siitä miltä se mahdollisesti tuntuu.

Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua! Alla olevasta buttonista klikkaamalla voit antaa vastauksesta palautetta.

Oliko vastauksesta hyötyä?