Seksi
Nimimerkki: Parikymppinen

Kuukautisten myöhästyminen ja raskauden mahdollisuus

Hei, en tiedä laitanko kysymykseni oikeaan paikkaan. Minulla on ollut kuukautiset myöhässä noin 1.5 viikkoa. Raskaus on mahdollinen, en ole asiasta varma, koska en ole tehnyt testiä. Minulla kävi 2 päivää sitten illalla niin, että sain yhtäkkiä noin 10min kestävän alavatsakrampin, joka veti minut sohvalla kippuraan. Olen kokenut viimeeksi niin kovan alavatsakrampin 13-18 vuotiaana. Alavatsakramppi loppui hiljalleen, mutta mitään vuotoa ei tullut ja nyt pari päivää nipistellyt tai jomottanut alavatsaan kuten aiemmin, mutta muut raskauteen viittaavat oireet katosivat. Kysymykseni olisikin, että sainkohan keskenmenon vai onko kuukautisten pois jäänti liittynyt stressiin tai johonkin muuhun?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kerrot viestissäsi, että sinulla on menkat myöhässä ja raskaus on periaatteessa mahdollinen. Nyt ensisijaista on tehdä raskaustesti. Suositan, että teet sen heti tänään tai viimeistään parin päivän sisällä.

Mistään oireista tai oireiden puutteesta ei voi varmasti päätellä, onko raskaana vai ei. Sen takia en lähtisi arvuuttelemaan, oliko kova vatsakipukohtaus keskenmeno tai kuukautisstressiä, suolistovaivaa vai mitä. En ikävä kyllä pysty nyt sinua neuvomaan mitenkään muuten, kuin tekemään raskaustestin pikapuoliin. Sen tuloksen perusteella voit miettiä tarvittaessa terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa, miten jatketaan.

Tsemppiä kevääseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?