Liike
Nimimerkki: Helgi

Kuntopyöräily treenimuotona

Hei! Kumpi vaihtoehto on parempi painonpudotukseen eli rasvanpolttoon – joka-aamunen vartin tehokas hikitreeni kuntopyörällä vai joka toinen tai kolmas päivä 30-50 min.
kuntopyöräily, hieman pienemmällä teholla?
Vartin treeni joka aamu sopii jotenkin paremmin aikatauluuni ja tuntuu siltä, että siinäkin ajassa tulee kunnon hiki.

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että olet löytänyt itsellesi mielekkään tavan liikkua.

Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta liikunnan on hyvä olla säännöllistä ja monipuolista. Tästä näkökulmasta mainitsemiesi treenien vaihtelu voisikin olla hyväksi. Voit esimerkiksi kokeilla tehdä viikossa muutaman ”tehokkaamman” harjoituksen kuntopyörällä ja vastapainona tehdä matalammalla teholla muutaman pidemmän treenin esimerkiksi kävellen.

Terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta liikuntaan olisi hyvä sisällyttää kestävyysharjoittelun lisäksi myös lihasvoimaa ja liikkuvuutta tukevaa harjoittelua. Myös kaikenlainen arkiaktiivisuus, kuten portaiden kävely hissin käytön sijasta, on hyväksi terveydelle.

On hyvä muistaa, että jokaisen keho reagoi harjoitteluun eri tavalla. Tärkeää oman hyvinvoinnin kannalta on kuunnella omaa kehoa ja fiilistä siitä, mikä sopii itselle. Kerroitkin, että omaan aikatauluusi sopii paremmin lyhyet hikitreenit päivittäin. Muistathan kuitenkin pitää myös lepopäiviä, sillä kehittyäkseen keho tarvitsee myös lepoa.

Tsemppiä treeneihin ja mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?