Seksi
Nimimerkki: 010

Koska kuukautiset alkavat kun valkovuotoa tulee jo?

Minkä ikäisenä menkat alkaa jos on valkovuotoa tullut jo 2vuotta

Moikka! Kuukautisten alkaminen mietityttää Fressiksessä monia nuoria.

Valkovuodon ilmaantuminen on merkki siitä, että keho alkaa valmistautua kuukautisten alkamiseen. Murrosikä etenee kuitenkin jokaisella omaan tahtiin, joten valkovuodon tulemisesta ei voi päätellä kuukautisten tarkkaa alkamisikää. Se, milloin kuukautiset alkavat, on hyvin yksilöllistä. Yleensä kuukautiset alkavat 10–16 ikävuoden välillä.

Voit joka tapauksessa olla huoletta ja odottaa rauhassa kuukautisen alkamista, koska murrosikäsi kuulostaa olevan jo hyvässä vauhdissa. Kyllä kuukautiset sieltä vielä ilmaantuvat, vaikka odottaminen voikin tuntua vaikealta 😊

Kun kuukautiset alkavat, on hyvä tietää, että ensimmäinen kuukautisvuoto voi olla hyvin niukkaa, rusehtavaa vuotoa, joka kestää vain päivän pari. Kuukautisvuodon väri voi muutenkin hieman vaihdella vaaleanpunaisesta ruskeaan. Kuukautiset ovat kuitenkin kaikilla erilaiset, joten vuoto voi olla myös runsaampaa tai kestää kauemmin. Kuukautisten alkuvaiheessa kuukautiset saattavat olla myös hyvinkin epäsäännölliset. Joten sitten kun kuukautisesi alkavat, ei kannata ihmetellä, jos ne eivät aluksi tule joka kuukausi, vaan sekin on täysin normaalia.

Käy lukemassa vielä muita kysymyksiä ja vastauksia kuukautisiin liittyen täältä. Voit halutessasi tutustua myös muihin murrosikään liittyviin artikkeleihin Hyvä kysymys -sivustolla.

Tsemppiä odotteluun!

Oliko vastauksesta hyötyä?