Seksi
Nimimerkki: mietteliäs

Jos käyttää e-pillereitä, niin onko jotkut niistä tärkeämpiä ottaa kuin toiset?

Olen siis käyttänyt e-pillereitä noin vuoden ajan ja mietin tässä, että kun olemme harrastaneet seksiä poikaystäväni kanssa niin kumpi on tärkeämpi? Ennen seksiä sen päivän oleva pilleri vai seksin jälkeinen sen päivän pilleri? Otan siis pillerini iltaisin aina. Toivottavasti tajuat tuosta selityksestä pointin xd

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Itseasiassa on niin, että molemmat ovat yhtä tärkeitä. Pillereiden teho perustuu säännöllisyyteen koko liuskan aikana. Yksittäisistä pillereistä kaikkein tärkeimmät ovat liuskan ensimmäiset ja viimeiset tabletit, mikäli käytössä on valmiste, jossa on 7 päivän taukoviikko. Myös valmisteissa, joissa on lumetabletit, ovat lumejaksoa edeltävät ja sitä seuraavat tabletit tärkeitä muistaa ottaa ajallaan. Tämä perustuu siihen, että mikäli ennen tai jälkeen tauon tapahtuu unohduksia, alkaa munasarjoissa tapahtua heräilyä ja munasolun kypsyminen käynnistyy. Se taas voi tarkoittaa raskauden alkamista.

Olennaista on siis syödä kaikki pillerit ajallaan, koska silloin ehkäisyteho säilyy hyvänä. Jos pillereitä unohtuu, pitää katsoa toimintaohjeet pakkausselosteesta. Jälkiehkäisytabletin otto on paikallaan varsinkin, jos tabletteja on unohtunut useampi tai unohdus osuu ensimmäiselle tai viimeiselle pilleriviikolle.

Lisää aiheesta voit lukea Väestöliiton sivuilta. Myös nimimerkki En halua kertoa on kysynyt e-pillereistä.

Hyvää kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?