Yleinen
Nimimerkki: ana93

Jalassa olevan patin leikkaushoito

Noin 4kk sitten kirves osui jalkaan. Siitä lähtien jalassa ollut pieni patti kun jalalla on painoa. Jos pitää rentona pattia ei juurikaan näy. Kerran tuli päiväksi jalkapohja kipeäksi, että ei astua pystynyt. Siitäkin 2-3kk aikaa. Patti on ihan pehmyt eikä tunnu miltään kun sitä painelee. Ilmeisesti joku verenpurkauma? Millainen toimenpide on jos sen poistattaa ja onko jotain ristiä leikkauksessa? Leikkaus olisi 3vk päästä.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kävipä sinulla huono tuuri! Kuulostaa kuitenkin siltä, ettei onneksi mitään todella vakavaa sattunut.

On vaikea sanoa, mistä patti muodostuu, mutta ilmeisesti vamma aiheutti jonkinlaisen kudosvaurion tai esimerkiksi verenpurkauman, joka tulee esiin vain varatessa jalalle painoa. Olet siis menossa leikkaukseen 3 viikon päästä. Leikkaukseen liittyy toki aina jotain riskejä, mutta ne riippuvat siitä, minkälaisesta leikkauksesta on kyse. Esimerkiksi paikallispuudutuksessa ja nukutuksessa tehtyjen toimenpiteiden riskit ovat erilaiset. Riskit riippuvat myös siitä, mitä aluetta kehosta leikataan ja kuinka vaativa leikkaus on.

Arvelisin, ettei patin poistoon liity kovin suuria riskejä kertomasi perusteella. En kuitenkaan pysty asiasta enempää tietämättä ja tutkimatta ottamaan asiaan kantaa. Sinun kannattaa rohkeasti kysyä sinua hoitavalta ja sinut leikkaavalta lääkäriltä toimenpiteeseen liittyvistä riskeistä ja sinua mietityttävistä asioista. Se on sinun oikeutesi ja on tärkeää, että saat riittävästi tietoa, jotta voit osallistua päätöksentekoon sinua koskevissa asioissa.

Tsemppiä syksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?