Seksi
Nimimerkki: Outo tyttö

Itsetyydytys pelottaa

Moi! Tää on tyhmä kysymys mut mitä jos haluaa koittaa itsetyydytystä mutta ei uskalla ja pelottaa että se sattuu? Haluaisin vastauksen niin pian kuin mahdollista!

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Kysymyksesi ei ole lainkaan tyhmä ja monet nuoret pohtivat samaa asiaa kuin sinä.

Kiinnostus omaa kehoa ja sen tuottamaa nautintoa kohtaan kasvaa nuoruudessa. On myös hyvin luonnollista, että seksuaalinen käyttäytyminen ja teot, kuten itsetyydytys, jännittävät ja jopa hieman pelottavat. Pelko johtuu usein siitä, ettei nuorella iällä ole ehtinyt karttumaan kokemuksia. Mielen täytyy ehkä vielä kypsyä ajatukselle itsetyydytyksestä.

Itsetyydytyksen tarkoituksena on tuottaa itselle nautintoa. Jos jokin asia itsetyydytyksen aikana sattuu tai ei tunnu hyvältä, ei sitä tarvitse jatkaa. Omaan kehoon saa ja kannattaa tutustua kaikessa rauhassa.

Seksuaalisuuteen liittyvistä tunteista voi kertoa jollekin turvalliselle aikuiselle, joka on luottamuksesi arvoinen. Puhuminen ja tiedon lisääntyminen rauhoittaa mieltä. Tietoa seksuaalisuudesta voi hankkia myös luotettavilta sivustoilta. Lisää itsetyydytyksestä voit lukea esimerkiksi Väestöliiton sivuilta.

Ihanaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?