Seksi
Nimimerkki: tyttö
Ikä: 9-12v

Huoli raskauden mahdollisuudesta

Moi! Oon se sama 12 mutta ihan kohta 13 vuotias tyttö joka tänne laitto viestii mun raskauden pelosta. Eli silloin sanoitte että en voi olla raskaana, mutta mua huolettaa silti tää juttu: mun maha on kasvanut, mulla on vähän niinku linea negra mahassa, tihentynyt pissaamisen tarve, päänsärkyä, väsymystä ja välillä jos juoksen pistää/ sattuu mahaan tai kylkeen. Mitä tämä siis on jos ei raskautta? Mua pelottaa, enkä uskalla kertoo kellekkään, seksiä en oo harrastanu mutta sisä- ja ulkovaatteet päällä harrastin mun tyttöpuolisen kaverin kaa seksiä joku 4-5kk sitten ja kuukautiset eivät ole ollenkaan alkaneet niin auttakaa! Voinko olla tässä tilanteessa raskaana vai onko tää jotain murrosikään liittyviä juttuja kun mitä netistä luin moni sano että murrosiän juttuja. Pliis kertokaa! Oon siis 12-v mutta ihan kohta 13-v auttakaa!

Moi!

Hyvä, että otit meihin vielä yhteyttä, sillä kehossasi tapahtuu asioita, jotka selvästi huolettavat sinua. Raskautta sinun ei kuitenkaan tarvitse epäillä ja pelätä, sillä munasolun hedelmöittyminen ja siten raskaaksi tuleminen edellyttäisi siemennesteen päätymistä emättimeen. Siemennestettä voi tulla vain peniksestä.

Kehossasi varmasti tapahtuu monia murrosikään liittyviä muutoksia tällä hetkellä ja on ymmärrettävää, että se aiheuttaa hämmennystä ja jopa huolta. Voit lukea erilaisista murrosiän aikana tapahtuvista muutoksista täältä. Onko sinulla jotakuta turvallista ja luotettavaa aikuista (esimerkiksi oma vanhempasi, sukulaisesi tai vaikkapa kaverisi vanhempi), jonka kanssa voisit puhua murrosikään liittyvistä ajatuksistasi ja huolistasi? Keskustelu aikuisen kanssa voisi tuoda sinulle helpotuksen tunnetta ja lisää ymmärrystä murrosiän tuomia muutoksia kohtaan.

Monet kuvailemistasi oireista, kuten päänsärky, väsymys ja tihentynyt virtsaamisen tarve, kuulostavat kuitenkin siltä, että niiden syytä olisi hyvä lähteä selvittämään. Saatko riittävästi nukuttua tai onko sinulla stressiä? Liian vähäiset yöunet tai mieltä painavat asiat ja murheet saattaisivat selittää näitä oireita. Kylkeen pistäminen juostessa puolestaan on melko yleistä, ja monet eri tekijät voivat aiheuttaa sitä. Kylkeä voi alkaa pistää esimerkiksi silloin, jos hengitys on pinnallista, ruokailusta ei ole kulunut kovinkaan kauaa tai lihaksia ei ole lämmitelty riittävästi ennen juoksemista.

Toisaalta oireidesi taustalla voi olla jotain muuta, mitä emme täältä käsin pysty muuta kuin arvailemaan. Tämän vuoksi suosittelen sinua varaamaan pikimmiten ajan kouluterveydenhoitajalle ja kertomaan oireistasi, jotta niiden aiheuttajaa voidaan lähteä kunnolla selvittämään. Terveydenhoitaja haluaa varmasti auttaa sinua, joten ei tarvitse pelätä. Halutessasi sinun ei tarvitse kertoa hänelle siitä, että olet harrastanut seksiä, sillä oireet tuskin liittyvät siihen.

Toivottavasti tämä vastaus antoi sinulle selvyyttä tilanteeseesi ja saat rohkeutta ottaa asian puheeksi terveydenhoitajan kanssa.

Kaunista kevättä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?