Seksi
Nimimerkki: Poika 17v

HIV:n tarttuminen suuseksin vastaanottajalle

Moi, olen siis 17 vuotias poika ja ajattelin että, mitä jos minun tyttöystävälläni on hiv ja hän antaa minulle suuseksiä, nii voinko minä saada siitä hiv tartunnan? Miten todennäköstä tämä on että se hiv tartunta tarttuisi muhun? Vai voiko se hiv tartunta tarttua vain suuseksin ottajalle?

Moikka!

HIV voi tarttua emätin- ja anaaliyhdynnässä, jos käytössä ei ole kondomia ja toisella kumppaneista on HIV-tartunta elimistössään. Virus voi tarttua tällöin emättimen eritteiden kautta tai sperman välityksellä limakalvokontaktissa tai rikkinäisen ihon kautta. HIV voi tarttua myös suojaamattomassa suuseksissä näiden eritteiden kautta, jos kumppani saa eritteitä suuhunsa. Suuseksin vastaanottajalle taudin tarttumisen riskiä ei ole todettu.

Hyvä sääntö on, että uuden kumppanin kanssa kannattaa niin yhdynnässä kuin suuseksissäkin käyttää kondomia tai suuseksisuojaa. Kondomin ja suuseksisuojan käyttö suojaa tehokkaasti HIV:lta ja myös muilta seksitaudeilta. Kun kondomista tai suuseksisuojasta halutaan luopua kumppanin ollessa vakituinen, on molempien hyvä käydä ensin seksitautitesteissä.

Oliko vastauksesta hyötyä?