Seksi
Nimimerkki: Pelottaa!!!!

HIV:n tarttuminen

Minua pelottaa tosi paljon.
Minä harrastin kaverini (Tytön) kanssa seksiä 8 vuotiaana kun hän kertoi minulle mitä seksi on en oikein tiennyt mitä se on ja hän kysyi että haluanko kokeilla että hän oli jo kokeillut jonkun muun kanssa. Minä vastasin että voidaan kokeilla ja kokeilimme mutta ei siitä oikein mitään meinannut tulla kun olimme molemmat tyttöjä ja ei se ollut helppoa. Verta ei ollut missään tai mitään muutakaan eritettä ja ”harrastimme seksiä” suihkutilassa vaikka seksistä ei tullut mitään eikä se onnistunut millään tavalla. Olen nyt 13 ja olen alkanut kuollakseni pelkäämään että olen saanut hiv- viruksen. Mitään oireita ei ole ollut mutta onko tämä mahdollista???

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Sinun ei tarvitse olla kuvaamasi tapauksen perusteella kovin huolissaan HIV: n tarttumisesta. HIV voi tarttua suojaamattomassa seksissä, jos toisella kumppaneista on HIV-tartunta elimistössään. Et maininnut asiasta, mutta et ilmeisesti epäile toisella tytöllä olevan HIV:iä?

Tartunnan mahdollisuus on olemassa, jos limakalvoille tai rikkoutuneelle iholle päätyy virusta sisältävää kehon nestettä eli tässä tapauksessa toisen tytön verta tai emättimen eritettä (jos seksikumppani olisi ollut mies, myös siemenneste ja ”touhutipat”). Et kertonut tarkemmin, miten seksiä harrastitte, mutta kuvauksesta päättelen, että ehkä tällaista ei tapahtunut? Tartunta ei kohdallasi ole siis todennäköinen. Jos kuitenkin haluat vielä varmistua täysin asiasta, voit pyytää terveysasemalta tai kouluterveydenhuollosta lähetteen verikokeeseen, jossa HIV voidaan poissulkea.

On harmillista, että sinut on ”ylipuhuttu” seksin tekemiseen, kun et ehkä siihen ole vielä itse ollut valmis. Toivottavasti seuraava seksikokemuksesi tapahtuu vasta sitten, kun itse sitä haluat ja koet olevasi valmis.

Hyvää joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?