Seksi
Nimimerkki: Voihankikkeli

Frenulumin repeäminen

Moi!
Harrastin viikonloppuna seksiä tyttöystäväni kanssa ja minulta meni frenulum poikki. Olen googlettanut kaikenlaista ja soittanut päivystykseen. Päivystyksestä sanottiin että tämä korjaantuu ns. Itsestään. Tapahtumasta on siiis 3 päivää joten vieläkin pieni kuumotus päällä. Neuvoivat kivun rajoissa huuhtelemaan aluetta.

Onko minkäänlaista tietopakettia aiheesta? Esim. Tarviiko leikkauksia, paranee itsestään? Jotain tuon tyylistä. On hankala löytää netistä oikeasti järkevää vastausta.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Frenulum on ohut ihopoimu, jolla esinahka kiinnittyy terskaan peniksen takapuolella. Frenulum voi joillakin tuntua kireältä, mutta jos siitä ei aiheudu kipua tai muuta haittaa, asialle ei tarvitse tehdä mitään. Frenulum voi joskus myös repeytyä erektiossa yhdynnässä tai masturboidessa. Repeytymästä voi joskus vuotaa runsaamminkin verta, mutta se voi myös tyrehtyä itsekseen. Toistuvat frenulumin repeymät voivat joskus aiheuttaa frenulumin arpeutumista, joka voi häiritä seksielämää. Tällöin frenulum voidaan tarvittaessa katkaista kokonaan pienellä kirurgisella toimenpiteellä.

Kertomasi perusteella frenulum mahdollisesti katkesi kokonaan. Verenvuoto frenulumin repeämisen jälkeen ei myöskään tainnut olla sinulla kovin runsasta. Olet saanut päivystyksestä tilanteeseen sopivan kuuloiset ohjeet. Kuulostaa myös normaalilta, että kolmen päivän jälkeen on vielä pientä kuumotusta rikkoutuneella alueella. Elimistö kyllä korjaa pienet ihovauriot itsekseen ja aluetta on hyvä suihkutella, jotta se pysyy puhtaana eikä pääse tulehtumaan.

Jos sinulle jää jotain vaivaa pidemmällä aikavälillä, esimerkiksi kipua tai häiritsevää kiristyksen tunnetta, voit varata ajan lääkärille. Lääkäriin kannattaa myös hakeutua, jos repeämän kohtaan alkaa tulla lisääntyvissä määrin punoitusta, kuumotusta ja kipua. Tällöin se voi olla tulehtunut ja saattaa vaatia antibioottihoitoa. Asiaa voidaan siis tarvittaessa hoitaa, mutta nyt voit hyvin jäädä seuraamaan tilannetta ja noudattaa saamiasi ohjeita. Repeämä todennäköisesti paranee itsekseen, eikä välttämättä aiheuta sinulle mitään haittaa jatkossa.

Mukavaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?