Seksi
Nimimerkki: 13-vuotias

Esinahkan repeytyminen

Minun esinahkani on repeytynyt alas, kun ennen Ei ole mennyt alas mutta nyt saan sen alas mutta se on punainen noin puolesta välistä minun terskaani. Onko se vaarallista.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Esinahan tarkoitus on suojata herkkää terskaa kuivumiselta. Kun penis on levossa esinahan tulisi valua eteen terskaa suojaamaan, kuitenkin niin, että virtsaputken suu on näkyvillä. Esinahan on oltava riittävän väljä, jotta puhtaanapito onnistuu ja sen tulee liukua vaivatta elimen ylitse levossa. Puhtaanapito on tärkeää, sillä esinahan alle kertynyt valkea töhkä lisää virtsatieinfektion ja esinahan tulehduksen riskiä.
Alle kouluikäisellä on normaalia, että esinahka peittää terskan eikä sitä voi vetää terskan yli levossakaan. Esinahka löystyy yleensä murrosiässä, jolloin sen pystyy vetämään terskan yli.

Kerrot, että esinahkasi on repeytynyt ja sen saa nyt vedettyä alas. Näkemättä on vähän vaikea hahmottaa, millaisesta repeämästä on kyse. Pienestä limakalvorikosta tai verentihkusta ei tarvitse pelästyä, suihkuttele vaan penis normaaliin tapaan päivittäin ja putsaa esinahan alta. Jos kyseessä on kunnon repeytymä ja esinahasta on tullut enemmänkin verta, voi vaurio arpeutuessaan kiristyä ja siten aiheuttaa esinahan ahtautta. Tällaisessa tilanteessa voisit käydä näyttämässä repeytymää lääkärillä, joka voi antaa hoito-ohjeita. Myös jos alue uudelleen kipeytyy ja alkaa punoittaa, kannattaa käydä näyttämässä repeytymää lääkärille.

Hyvää syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?