Seksi
Nimimerkki: Huolissaan14v

Esinahkan irtoaminen terskasta

Moro, oon 14v poika ja haluaisin tietää yhden asian. Joku 2v sitten kun esinahka sillee ”irtosi” terskasta niin sitä terskan reunaa silloin vähän kirveli. Luulin silloin, että se olisi jotenkin epänormaalia ja laitoin siihen 1% hydrokortisonia ehkä 2 viikon ajan, ja aika paljon, niin että se ei edes imeytynyt kunnolla. Mielestäni se aristus helpottui. Mutta itse asiaan olen lukenut jostain että iho voi ohentua sen takia ja kortisoni imeytyä verenkiertoon. En ole ainakaan huomannut mitään haittavaikutuksia ikinä, mutta haluan tietää onko terskani voinut silti jotenkin vaurioitua sen takia. Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Hei nimimerkki Huolissaan,

Voit nukkua yösi rauhassa! Kerrot olevasi 14v poika. Tuossa iässä hormonit kypsyttävät kudoksia ja penis kasvaa ja muuttuu. Esinahka saattaa todellakin olla ahdas ja kiinnikkeinen, mutta esinahka irtoaa terskasta luonnollisesti omalla ajallaan, juuri niin kuin kerroit.

Olet toiminut neuvokkaasti tilanteessasi. Menettelit ihan oikein kun laitoit 1- prosenttista hydrokortisonia, kun kirveli. Voi olla että ihan tavallinen perusvoidekin olisi riittänyt, mutta eipä tuo virhe ollut. Hienoa, myös, että otit meihin yhteyttä, koska olit huolissasi, etkä jäänyt pähkäilemään asiaa yksinäsi. Kerroit huolesi asiallisesti ja selkeästi.

Olet myös lukenut hydrokortisonista ihan oikein. Sen pitkäaikainen käyttö todellakin ohentaa ihoa. Ja jos sitä levittää oikein laajasti ympäri kehoa, siitä voi imeytyä merkittäviä määriä verenkiertoon. Silloin hydrokortisonista voi tulla isompiakin haittavaikutuksia. Koska kuitenkin laitoit hydrokortisonia pelkästään penikseesi, tätä imeytymishuolta ei ole.

Koska et ole nyt huomannut mitään haittavaikutuksia, ihosi ei selvästikään ole kärsinyt. Ihon ohenemisen huomaa kyllä. Vastaisen varalle ehdotan, että käytät lääkevoidetta vain niin pitkään kuin huomaat vaivaa, ja korkeintaan pari päivää sen päälle, pääsääntöisesti ei yli yhtä viikkoa.

Mukavaa alkuvuotta sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?