Seksi
Nimimerkki: Poika

Esinahan irtoaminen terskasta

Esinahkani on noin vuoden aikana alkanut irtoamaan terskan päältä kun olen sitä aina ihan vähän vetänyt, aina tullut pieni punainen läikkä. Nyt mietin kun on vain ihan vähän kiinnikettä jäljellä eikä meinaa irrota (viikon yrittänyt) niin irtoaakohan se vielä.

Moi ja kiitos viestistä!

Esinahka irtoaa terskan pinnasta ja liukuu terskan taakse viimeistään murrosiässä. Tämä irtoaminen tapahtuu useimmilla luonnostaan, ja esinahan kiinnikkeet poistuvat murrosiän myötä vähitellen itsestään, joten siitä sinun ei tarvitse kantaa huolta. Kiinnikkeitä voi tosiaan varovasti koittaa irrotella vähitellen vetämällä esinahkaa toistuvasti niin taakse kuin pystyy. Vetäminen saa tuntua hiukan epämiellyttävälle, muttei selvästi kivuliaalle, eikä kiinnikettä saa väkisin repäistä, sillä se voi aiheuttaa arpeutumista ja arpeutumisen myötä tunnon alenemista.

Näkemättä on vaikea sanoa, mikä on punainen läikkä, jonka mainitset, mutta se on luultavasti vain pientä nirhaumaa tai pieni limakalvorikko, joka on tullut esinahan irtoamisen seurauksena. Jos punainen läikkä aiheuttaa sinulle huolta, tai se alkaa punoittaa enemmän, on hyvä käydä tarkistuttamassa sen vielä lääkärillä tai esimerkiksi kouluterveydenhoitajalla. Tulehdusten välttämiseksi on tärkeää joka tapauksessa pestä penis päivittäin ja putsata huolella myös esinahan alta.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?