Nuuska
Nimimerkki: Tyttö1

Eroon nuuskasta kahden vuoden käytön jälkeen

Hei, olen 17 vuotias tyttö ja käyttänyt 2v nuuskaa… en pääse siitä mitenkään eroon, olen lopettanut nuuskan ostamisen mutta kun joku sitä tarjoaa en vois vastustaa kiusausta. Onko enään mitään tehtävissä?

Hei,

ja kiitos kysymyksestäsi. Hienoa, että yrität lopettaa nuuskan käyttöä ja etsit siihen tietoa!

Nuuskaan voi syntyä vahvakin riippuvuus, mutta siitä pääsee kyllä eroon ajan kanssa. On olemassa keinoja, joilla nuuskan käytöstä eroon pääseminen voi helpottua. Mikäli käytät nuuskaa päivittäin useamman kerran, voi olla hyvä vähentää ensin käyttöä. Sen voi tehdä vähentämällä käyttökertoja ja käyttämällä nuuskaa lyhyempiä aikoja kerrallaan.

Kun vähennät nuuskan käyttöä joka päivä, sinulla on aikaa tottua pienempiin määriin. Tämä lieventää mielitekoa ja muita mahdollisia vieroitusoireita siinä vaiheessa kun päätät lopettaa. Samalla muutat vähitellen niitä tapoja, joita nuuskaamiseen liittyy.

Sinun kannattaa myös ottaa huomioon ne tilanteet, joissa olet tottunut nuuskaa käyttämään. Kun olet etukäteen miettinyt, kuinka toimit tilanteissa, pääset niistä helpommin yli. Voisit myös miettiä, keneltä voisit saada tukea lopettamiseen; ehkä joltakulta ystävältäsi tai joltakin luotettavalta aikuiselta? Voit käydä juttelemassa asiasta kouluterveydenhoitajan kanssa, hän voi opastaa sinua eteenpäin.

Lisätietoa nuuskan käytön lopettamisesta löydät Fressiksen sivuilta.

Tsemppiä ja mukavaa kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?