Seksi
Nimimerkki: E-pillerin unohdus
Ikä: Yli 18v

E-pillerin unohtaminen

Moi! Olin Slindapillereiden ensimmäisen viikon aikana yhdynnässä, jonka jälkeen unohdin seuraavan päivän pillerin (5. pv liuskasta), jonka tajusin seuravaan päivän päivällä. Olenko nyt raskaana. Mies ei tullut sisääni, ja minulla oli 4. kuukautispäivä käynnissä.

Heippa!

Slinda-pillereiden pakkausselosteessa lukee seuraavasti kohdassa ”Jos unohdat ottaa Slinda-tabletteja”:

”Tabletteja on otettava samaan aikaan joka päivä niin, että kahden tabletin välinen aika on aina 24 tuntia. Jos jonkin yksittäisen tabletin ottaminen viivästyy alle 24 tuntia, ota unohtunut tabletti heti kun muistat ja ota seuraava tabletti tavanomaiseen aikaan, vaikka se tarkoittaisi kahden tabletin ottamista samaan aikaan.

 Jos yhdenkin valkoisen vaikuttavan tabletin ottaminen viivästyy yli 24 tuntia, ota unohtunut tabletti heti kun muistat, vaikka se tarkoittaisi kahden tabletin ottamista samaan aikaan, ja käytä lisäehkäisyä (esimerkiksi kondomia) seuraavien 7 päivän ajan. Sitten jatka tablettien ottamista tavanomaiseen aikaan. Mitä useampia perättäisiä tabletteja jää väliin, sitä suurempi on ehkäisytehon heikkenemisen riski.

 Jos tabletti unohtuu ensimmäisellä viikolla tablettien käytön aloittamisen jälkeen ja olet ollut yhdynnässä tabletin unohtamista edeltävän viikon aikana, raskauden mahdollisuus on olemassa. Ota tällöin yhteys lääkäriin/terveydenhoitajaan.”

 Suosittelemme sinua siis seuraamaan näitä ohjeita. Jos sinulla ilmenee muuta kysyttävää käyttämääsi ehkäisyvalmisteeseen liittyen, ole yhteydessä suoraan paikkaan, josta ehkäisy on sinulle määrätty.

Mukavaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?