Seksi
Nimimerkki: 15v

E-pillereiden käyttökatko ja ehkäisyteho

Hei. Lopetin e pillerin käyttämisen kuukaudeksi sillä halusin laihduttaa, ja se toimi mutta parilla kilolla vain. Sitten aloitin e pillerin normaalisti kuukautisvuodon ensimmäisenä päivänä ja sitten pillerin käytön viidentenä päivånä harrastin seksiä, ilman muuta ehkäisyä. Kumppanini laukesi sisälle ja olen hieman huolissani että e pillerin vaikutus ei ollut ehtinyt alkaa. Onko se näin?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Jos aloitit pillerit kuten kerroit, eli kuukautisvuodon ensimmäisenä päivänä, on syytä olettaa, että ehkäisyteho on kunnossa. Teho alkaa ensimmäisestä päivästä, kun pillerit aloittaa kuukautisten alkamispäivänä. Toki jos asiaa epäilet, voit varmistua asiasta tekemällä raskaustestin. Testiä ei voi tehdä ennen kuin yhdynnästä on kulunut noin 3 viikkoa.

Huomioithan, että e-pillereiden käyttökatkoista on hyvä aina keskustella terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa. E-pillereiden keskeytys voi aiheuttaa kuukautishäiriöitä ja ehkäisyn epäonnistumisen. Pillereiden uusi aloitus tauon jälkeen lisää myös sivuvaikutusten, kuten veritulpan, riskiä. Jos sinulla on kysymyksiä ehkäisyysi liittyen, kuten huolta e-pillereiden vaikutuksesta painoon, on hyvä hakeutua keskustelemaan asiasta terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?