Seksi
Nimimerkki: Huolestunut

E-pillereiden ehkäisyteho

Moikka!

Haluaisin kysyä yhtä asiaa liittyen seksuaaliterveyteen.

Olen siis 16-vuotias tyttö, joka on aloittanut ensimmäiset e-pillerinsä ja minulla pitäisi siis alkaa ensimmäinen taukoviikkoni huomenna. Olen syönyt e-pillereitä säännöllisesti päivittäin samaan kellonaikaan päivästä ohjeiden mukaisesti. Juttelin asiasta kuitenkin hetki sitten äitini kanssa ja hän sanoi etteivät e-pillerit anna välttämättä heti täydellistä suojaa aloittaessa niitä ensimmäistä kertaa. Olemme poikaystäväni kanssa olleet siis yhdynnässä ilman muuta ehkäisyä kuin e-pillerini, joten huolestuin tämän seurauksena raskaudenehkäisystäni. Raskaus on tietenkin aina mahdollinen, mutta olisiko tässä tilanteessa tarvetta huolestua enemmän asiasta?

Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Pillereiden teho alkaa heti ensimmäisestä tabletista, jos se on otettu kuukautisten ensimmäisenä päivänä. Jos pillereiden aloitus tehdään muuna päivänä, esimerkiksi kuukautisten jo jatkuttua muutaman päivän tai silloin, kun menkkoja ei ole ollenkaan, pitää käyttää lisäehkäisyä eli kondomia 7 päivän ajan.

Jos siis aloitit pillerit kuukautisten alkamispäivänä, on ehkäisyteho ollut heti kunnossa, eikä asiasta tarvitse olla sen enempää huolissaan.

Mukavaa joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?