Seksi
Nimimerkki: En tiedä

E-pillereiden ehkäisyteho

Moi! Olen syönyt 5 kk yhdistelmä e pillereitä ja mietin että alkaako ehkäisyteho heti kun aloittaa uuden laatan lumepäivinä tulevan tyhjennysvuodon jälkeen vai pitääkö käyttää lisäehkäisyä ?Pakkausselosteessa puhutaan 9 päivän odottamisesta sen jälkeen kun on synnyttänyt tai vasta aloittanut epillerit.

Moikka!

En valitettavasti ihan tarkkaan saa kiinni, mitä kysymykselläsi tarkoitat. Jos e-pillereitä käyttää ohjeistuksen mukaan säännöllisesti, on niiden ehkäisyteho voimassa koko ajan, myös lumepillerijakson. Lisäehkäisyä tulisi alkuun (yleensä noin viikon ajan) käyttää esimerkiksi silloin, jos pillereiden aloitus on tapahtunut ns. quick start -aloituksena, eli muulloin, kuin ensimmäisenä vuotopäivänä. Myös pillereiden aloittamiseen synnytyksen jälkeen tai siirryttäessä toiseen valmisteeseen on olemassa oma ohjeistuksensa. Valmisteen pakkausselosteessa on kerrottu toimintaohjeet erilaisissa tilanteissa.

Suosittelen vielä olemaan yhteydessä lääkäriin, mikäli olet epävarma pillereiden käytöstä tai lisäehkäisyn tarpeesta omassa tilanteessasi.

Oliko vastauksesta hyötyä?