Alkoholi
Nimimerkki: Anonyymialkoholisti

Alkoholin käytön lopettaminen

Olen juonut 3 vuotta putkeen, nyt kun olen saanut uutta puhtia elmään niin haluasin tietää onko juomisen lopettaminen mahdollista? Joku jolla on kokemusta auttaa heti!!

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että olet saanut elämääsi uutta puhtia ja mahtavaa, että juomisen lopettaminen on sinulla mielessä. Oma motivaatio ja halu lopettaa on erittäin tärkeää onnistumisen kannalta.

Vastaus kysymykseesi on siis kyllä, eli juomisen lopettaminen on mahdollista, ja kannustammekin sinua siihen täällä Fressiksessä. Alkoholin käytön lopettaminen tuo useita terveyshyötyjä ja vähentää riskiä sairastua moniin sairauksiin.

Viestissäsi kerrot, että olet juonut jo useamman vuoden. Pitkään jatkuneen alkoholin käytön lopettaminen aiheuttaa mitä todennäköisemmin vieroitusoireita. Siksi lopettamisen tukena kannattaa hyödyntää myös olemassa olevia palveluita sekä terveydenhuollon ammattilaisen apua. Voit soittaa esimerkiksi valtakunnalliseen päihdeneuvontaan. Palvelu on täysin maksuton ja soittaminen on anonyymia ja luottamuksellista. Tilanteestasi kertominen ja keskusteleminen ammattilaisen kanssa on jo askel eteenpäin lopettamisessa.

Hyviä vinkkejä lopettamiseen sekä muiden samassa tilanteessa olevien ihmisten tarinoita voit käydä lukemassa myös Päihdelinkin sivuilta.

Tsemppiä lopettamiseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?