Seksi
Nimimerkki: mä vaan

Alaikäisen suojelu häiritseviltä seksuaalisilta tilanteilta

Hei! Mun äitillä on uusi mies ja ne harrastaa seksiä tosi usein. En tykkää kun kuulen sen ja joskus oon myös nähnyt ja se on tuntunut minusta ikävältä. Oon yrittänyt puhua asiasta mutta äitini sanoi että mun pitäis mennä vaikka ulos tms sillon kun ne panee. Mitä voisin tehdä? Mua häiritsee tää asia.

Hei,

Olet joutunut kurjaan tilanteeseen, jossa olet joutunut seuramaan äitisi ja miesystäväsi välistä seksiä. Asiaa vakavoittaa se, että puheeksi ottamisestasi ja toiveestasi huolimatta äitisi ei toimi sinua suojelevalla tavalla. Sinun ei kuuluisi joutua näihin tilanteisiin.

Koska keskustelu äitisi kanssa ei tunnu auttavan, voisit jutella asiasta luotettavan aikuisen kanssa, jotta voisitte yhdessä pohtia keinoja tilanteen muuttumiseen ja siihen, miten äitisi voisi ymmärtää tilanteen paremmin sinun kannaltasi, ja suojelisi sinua tilanteilta, jotka voivat olla sinulle vahingollisia. Ja sen ei pidä tapahtua niin, että sinun pitää poistua omasta kodistasi.

Siksi ehdottaisin, että varaat ajan koulukuraattorille tai -psykologille ja kertoisit äidillesi, että olet aikeissa keskustella asiasta ulkopuolisen aikuisen kanssa, joka auttaa häntä (äitiäsi) ymmärtämään tilanteen, johon on sinut laittanut. Voi olla, että sen kertominen jo herättää äitiäsi miettimään omaa käyttäytymistään vakavasti. Mene silti vastaanotolle juttelemana kokemuksistasi, koska niihin voi liittyä asioita, joista on hyvä puhua.

Mikäli koulukuraattorille tai -psykologille hakeutuminen ei tule sinulla kysymykseen, voit olla nimettömästi yhteydessä Väestöliiton nuorten seksuaalineuvontachatiin.  Siellä voit luottamuksella jutella asiasta ammattilaisen kanssa.

Tsemppiä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?