Seksi
Nimimerkki: Hei

Ahdas esinahka ja arka terska

Kuuluuko seksissä esinahka olla terskan takana? Saan terskan taakse mutta se vähän tuntuu epämiellyttävältä. Ehkä esinahka on vähän ahdas? Mutta onko normaalia että terskani on todella arka. Terskaan koskeminen tuntuu jo epämiellyttävältä ja vähän kipeältä.

Moikka nimimerkki Hei,

kiitos yhteydenotosta. Hyvä, että pyydät neuvoa mieltä askarruttavaan asiaan. Usein esinahka vetäytyy terskan taakse peniksen ollessa erektiossa. Kuitenkin peniksiä ja esinahkoja on monenlaisia, joten esinahka voi peittää myös terskan erektiossa. Tämä voi liittyä pitkään ja/tai kireään esinahkaan. Asialle ei välttämättä tarvitse tehdä mitään, ellei siitä ole haittaa, mutta jos se estää seksin, tai saa aikaa terskan tulehduksia, niin asiaan kannattaa hakea apua lääkäriltä.

Kertomasi perusteella suosittelenkin, että kävisit lääkärissä, sillä kerrot terskasi olevan arka ja sen koskettamisen tekevän kipeää. Voisi olla hyödyllistä saada lääkärin arvio esinahan liikkuvuudesta ja terskasta, sekä hoito-ohjeet jatkoon. Jos esinahka on sillä tavoin ahdas, että sen alta ja terska on hankala puhdistaa, niin terskaan voi tulla myös tulehdusta, joka voi aiheuttaa kipua tai epämiellyttävää tunnetta.

Voit hakeutua lääkärin vastaanotolle terveysasemalle tai vaikka opiskelija-/työterveyshuollon kautta. Voit lukea tarkemmat ohjeet lääkäriajan varaamiseksi Väestöliiton artikkelista ”Miten pääsee lääkäriin?

Toivottavasti vastauksesta on sinulle apua. Jos haluat keskustella asiasta vielä lisää, niin se onnistuu Väestöliiton Seksuaalineuvontachatissa tai Poikien Puhelimen palveluissa.

Hyvää jatkoa ja mukavaa joulunaikaa sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?