Seksi
Nimimerkki: 12v poika

Seksin harrastaminen 12-vuotiaana

Hei olen 12 vuotias poika minua kiinnostaa seksi ja minulla on tyttöystävä hän on minua vuoden vanhempi ja haluttaisiin siirtyä toiselle tasolle että voiko 12 vuotiaana harrastaa.

Moikka ja kiitos kysymyksestä!

Seksin harrastamiselle ei ole periaatteessa ikärajaa. Lain mukaan seksin harrastaminen alle 16- vuotiaan kanssa on kiellettyä. Lain tarkoitus on suojella nuoria aikuisten seksuaalisilta teoilta. Laki ei kuitenkaan kiellä nuorten keskinäisiä seksisuhteita. Nuorten keskinäisissä suhteissa tärkeää on tasavertaisuus ja molempien suostumus seksuaalisiin tekoihin.

Seksi alkaa kiinnostamaan nuoria luonnollisena osana kasvua ja kehitystä. Seksin aloittamisessa tärkeää olisi, että sekä keho että mieli on tarpeeksi kehittynyt seksin harrastamista varten. Kehon valmius seksiin tarkoittaa pojilla esimerkiksi sitä, että penis kasvaa ja kiihottuessa saavuttaa erektion. Siemensyöksyjen alkaminen on myös osa kehon valmistautumista.

Pelkkä kehon seksuaalinen kehittyminen ei kerro kuitenkaan sitä, että on valmis seksiin. Molempien täytyy olla myös valmiita järjen ja tunteen tasolla. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että on valmis huolehtimaan raskauden ja seksitautien ehkäisystä. Tärkeää olisi, että seksuaaliset teot eivät aiheuta pelkoa tai ahdistusta.

Mielen valmius tarkoittaa myös sitä, että kykenee keskustelemaan kumppanin kanssa seksistä ja siihen liittyvistä asioita. Keskustelu auttaa tulemaan tietoiseksi mitä itse ja kumppani toivoo seksiltä sekä missä omat ja toisen rajat menevät. Keskustelua seksiin liittyvistä asioista kannattaa harjoitella turvallisen aikuisen kanssa, jolloin on mahdollista kysyä lisää omaa mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Lisää seksistä ja seksin aloittamisesta voit lukea Väestöliiton sivuilta.

Sama aihe on mietityttänyt Fressiksessä myös esimerkiksi nimimerkkejä Bee ja mo.

Aurinkoista kesän odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?