Yleinen
Nimimerkki: A. S

Mistä voi johtua, kun on koko ajan tarve käydä pissalla?

Hei. Minulla on koko ajan tarve käydä pissalla. Kun olen käynyt, niin menee joku 5/7min ja pitää mennä uudestaan. Mistä tämä voi johtua? Kiitos jo etukäteen

Heippa nimimerkki A.S ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuvaamasi vaiva haittaa selvästi arkeasi. Ilman tarkempaa tietoa emme pysty sanomaan, mistä on kysymys. Taustalla voi olla tulehdus, joka tulee hoitaa antibiooteilla. Onko kirvelyä virtsatessa? Onko eritettä virtsaputkesta? Kysymys voisi olla myös virtsakivistä, jolloin vaivaan voi liittyä muutakin kipua.

Joskus virtsarakko on ”yliaktiivinen” ja antaa pissahädän tunteen, vaikka rakko ei olisikaan täynnä. Poikkeuksellisen pieni rakko voi täyttyä nopeasti. Näissä tapauksissa rakkoa voi treenata kestämään isompaa virtsamäärää – kunhan ei tule kipua.

Koska kuvaamasi vaiva vaikuttaa hankalalta ja näin sähköpostin välityksellä emme pysty tarkemmin vastaamaan, suosittelemme että olet yhteydessä terveysasemallesi. Sieltä voidaan ohjelmoida tarvittavat laboratoriokokeet ja tutkimukset, joilla esim. tulehduksen voi poissulkea ja hoitaa, jos sellainen löytyy.

Tsemppiä!

Oliko vastauksesta hyötyä?