NikotiinipussitNikotiinituotteet
Nimimerkki: Piippa
Ikä: 13-15v

Mistä johtuu, että nikotiinipussin kokeilun jälkeen huimasi ja oksetti?

Mistä johtuu kun otin ekan nikotiinipussin että sen jälkeen huippasi ja oksensin?

Hei nimimerkki Piippa ja kiitos kysymyksestäsi.

Kuvailemiesi oireiden perusteella vaikuttaa siltä, että sait lievän nikotiinimyrkytyksen. Nikotiini on myrkyllinen aine ja voi aiheuttaa myrkytysoireita. Myrkytysoireita voi saada jo pienistä määristä nikotiinia, jos keho ei ole tottunut nikotiiniin. Vaikka keho olisi siihen tottunut, voi myrkytysoireita tulla myös silloin, jos saa kerralla suuren annoksen nikotiinia. Nikotiinipusseissa on yleensä suuria määriä nikotiinia ja pussin nikotiinimäärää voi olla vaikea itse arvioida pelkän pakkauksen perusteella, jolloin voi huomaamattaan altistua kerralla suurelle määrälle nikotiinia.

Lievemmät myrkytysoireet, kuten huimaus ja oksentaminen, helpottavat yleensä itsekseen, kun nikotiini poistuu elimistöstä. Nikotiinimyrkytyksen oireita ovat pahoinvointi, oksentelu, päänsärky, vatsakrampit ja vapina. Suuresta määrästä nikotiinia voi saada myös vakavampia myrkytysoireita kuten hengenahdistusta, kouristelua ja rytmihäiriöitä. Jos tällaisia oireita saa, on hakeuduttava välittömästi sairaalahoitoon.

Jotta vältyt myrkytysoireilta ja muilta nikotiinin haittavaikutuksilta jatkossa, suosittelemme vahvasti että jätät nikotiinipussikokeilut tähän yhteen kertaan ja pysyt erossa myös muista nikotiinituotteista.

Oliko vastauksesta hyötyä?