Seksi
Nimimerkki: Jöllimies69

Ahdas esinahka ja peniksen pituus ja kehitys

onko outoa että esari ei lähe terskan päältä niinku yhtään ja sitte ejakulaation jälkee? se terska vähä kurkistaa mutta ei sillee paljoo. esari tuntuu olevan liimattu ite jölliin eikä se liikaha siitä hirveemmin…

toisena onks se outoa että muna on melkos pieni, 10cm tarkalleen.

oon 13

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Terska on usein osittain tai kokonaan esinahan peitossa. Usein viimeistään murrosiässä peniksen kasvaessa esinahka löystyy ja irtoaa terskan pinnasta. Tällöin esinahka on vedettävissä taaksepäin niin, että terska paljastuu. Esinahan irtoaminen tapahtuu useimmilla ihan luonnostaan murrosiän edetessä, joten sinulla ei ole syytä huoleen. Mikäli esinahka ei ole irronnut 16. ikävuoteen mennessä, kannattaa asiasta keskustella lääkärin kanssa.

Esinahka voi myös olla toisilla kireämpi ja toisilla löysempi. Myöskään esinahan kireydestä ei tarvitse olla huolissaan, mikäli se ei aiheuta mitään haittaa, kuten kipua. Tärkeää olisi, että esinahka liikkuisi sen verran, että päivittäiset pesut esinahan alta onnistuisivat. Penis tulisi pestä päivittäin huolellisesti lämpimällä vedellä. Lisätietoa esinahasta löydät täältä. Mikäli sinua mietityttää vielä jokin asia tähän liittyen, voit kysyä neuvoa esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta.

Pohdit viestissäsi myös peniksen kokoa. Pojilla murrosikä alkaa yleensä 9–13-vuotiaana kivesten kasvulla. Noin vuosi sen jälkeen penis alkaa kasvaa. Penis kasvaa puolesta vuodesta kahteen vuoteen saavuttaen lopullisen mittansa. Kerroit viestissäsi olevasi 13-vuotias, joten peniksen kehitys on luultavasti vielä kesken.

On tosi tavallista, että peniksen pituus, paksuus tai muoto voivat mietityttää. Aivan kuten ihmiset muutenkin, myös penikset ovat erinäköisiä ja -kokoisia. Lisäksi peniksen koko voi vaihdella paljonkin lepotilan ja erektion välillä. Peniksen koolla ei ole suoraa vaikutusta sen toimintaan. Sen kokoon ei myöskään itse pysty vaikuttamaan. Peniksiä ei siksi kannatakaan vertailla muiden kanssa. Jos asia vielä kovasti mietityttää sinua, voit keskustella siitä esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.

Kivaa loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?