Seksi
Nimimerkki: Tyttö 16v

Yhdyntäkivut

Olemme harrastaneet poikaystäväni kanssa normaalisti seksiä jo noin puolen vuoden ajan, mutta viimeisellä parilla viikolla on alkanut tuntua että jos poikaystäväni työntää peniksensä ”liian” syvälle ihan mistä asennosta tahansa se sattuu jotenkin pistävästi, vaikka ennen niin ei ole käynyt, mistä se voisi johtua?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Varmaa syytä kuvaamallesi kivulle on valitettavasti näin netin kautta vaikeaa sanoa. Tutkiminen helpottaisi syyn selvittämistä huomattavasti. Tässä vastauksessa kuitenkin muutamia ajatuksia siitä, mistä voisi olla kyse.

Joskus lievätkin emätintulehdukset voivat aiheuttaa kuvailemaasi oiretta. Kipua voi tuntua emättimen suulla tai syvemmällä emättimessä. Muina oireina voi olla lisääntynyt valkovuoto ja sen mahdollisesti poikkeava haju. Limakalvojen kuivuus yhdynnässä voi myös aiheuttaa kipuoireita. Jotkut myös huomaavat kuukautiskierron vaiheen joskus vaikuttavan tuntemuksiin syvällä lantiossa. Esimerkiksi kuukautisia edeltävinä päivinä voi olla enemmän kipua kuin muulloin. Syitä on varmasti muitakin ja sekin on mahdollista, että kokemasi oire menee ohi itsestään.

Suosittaisin, että kuulostelet nyt oloasi hieman; onko muita vaivoja vai voitko aivan normaalisti? Käyttäkää seksin aikana liukuvoidetta ja olkaa hieman varovaisempia. Valitkaa asentoja, joissa penis ei pääse hyvin syvälle emättimeen. Jos vaiva jatkuu ja tunnistat ehkä muitakin oireita, suosittelen hakeutumaan lääkärin vastaanotolle. Jos sinulle ei ole koskaan tehty seksitautitestejä, voisi lääkärin kanssa pohtia myös niiden testaamista.

Mukavaa kevään jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?