Seksi
Nimimerkki: pimpelipom

Yhdynnässä koetut haasteet

Mitä tehdä kun penis luiskahtelee yhdynnässä ulos? Sitä saa laittaa monta kertaa uudestaan. Kiihottuminen on hyvä ja peniksen kovuuskin. Mitä tehdä kun siemensyöksy tulee helposti?

Moikka ja kiitos kysymyksestä!

On hyvin tavallista, että penis luiskahtaa yhdynnän aikana ulos. Tämä saattaa tuntua turhauttavalta, mutta siihen ei kannata keskittyä liikaa. Luiskahteluun voi vaikuttaa esimerkiksi yhdyntäasento tai kuinka nopeatempoista seksi on. Emättimen runsas kosteus voi myös vaikuttaa siihen, että penis luiskahtelee helpommin.

Useimmiten ajatus nopeasta tai herkästä laukeamisesta liittyy käsitykseen, jonka mukaan seksin pitäisi kestää tietyn aikaa. Seksin kestolle ei ole olemassa aikarajaa. Joskus herkkä laukeaminen voi kuitenkin vaikuttaa omaan nautintoon heikentävästi.

Nopeaan laukeamiseen voi vaikuttaa oma kiihottuneisuus ja tuntoherkkyys, jotka voivat vaihdella eri seksikerroilla. Kun tulee tunne, että laukeaminen on lähellä, voi seksin keskeyttää hetkeksi ja esimerkiksi suunnata hyväilyä enemmän kumppaniin. Peniksen päätä voi myös koittaa napakasti puristaa. Paksumpi kondomi tai puudutegeeli voi myös rajoittaa tuntoherkkyyttä peniksessä. Seksiä ja hyväilyä voi jatkaa myös muilla keinoilla laukeamisen jälkeen, sillä seksiä on monenlaista! Ajan kanssa, kun oppii tuntemaan omaa kehoaan ja seksuaalista mieltä vielä paremmin, niin myös seksin aikana voi helpommin säädellä omaa kiihottuneisuutta ja laukeamista.

Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?