Seksi
Nimimerkki: MH
Ikä: 13-15v

Voinko kertoa homofobisille vanhemmilleni että olen homoseksuaali?

Onko se ihan ok tulla kaapista homoseksuaalina vaikka molemmat vanhemmat on erittäin homofobisia? t. 16v poika

Vastaus:

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Omasta seksuaalisesta suuntautumisesta voi olla haastavaa puhua, varsinkin jos se poikkeaa ns. normista. Normilla tässä yhteydessä tarkoitan heteronormatiivista ajattelutapaa, jossa oletuksena on, että ihmiset ovat naisia tai miehiä ja viehättyvät vain vastakkaisesta sukupuolesta. Juurikin heteronormatiivisen ajattelutavan vuoksi ei-heterot joutuvat pohtimaan oman seksuaalisen suuntautumisensa paljastamista tarkempaan. On siis täysin normaalia, että epäröit kaapista ulos tulemista, varsinkin jos perheessäsi asiaa on käsitelty negatiivisella tavalla.

Hienoa, että olet lähtenyt pohtimaan tätä asiaa kohdallasi!

Etene asiassa kuunnellen itseäsi. Voit lähestyä vanhempiasi esimerkiksi viestillä tai kirjeellä, mikäli et halua keskustella asiasta heti kasvokkain. Mikäli olet epävarma keskustelun aloittamisessa, voit harjoitella sitä lähipiirissäsi olevan turvallisen aikuisen kanssa.

Joskus voi olla helpompi keskustalla vieraan ihmisen kanssa asiasta. Voit saada lisää tukea asiaan esimerkiksi Väestöliiton Hyvä kysymys -verkkoneuvontapalvelusta tai Sinuiksi puhelinpalvelusta.

Sinulla on oikeus oman seksuaalisen suuntautumisen ja identiteettisi kunnioitukseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?